Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Barn i en brydningstid PDF Udskriv Email

 

Erik  Hedegaard Hansen
Barn i en brydningstid
160 sider
Historia


Det er altid spændende, når folk fortæller deres barndomserindringer. For det viser sig ofte, at man som læser helt uforvarende kommer til at have relationer, langt ude til en by, et sted, et menneske, en fortælling, som man har hørt.
Dette er en superlækker lokalhistorisk bidsken for Vejle og omegn, hvor vi får masser af billeder serveret dengang, der var kæmpeoversvømmelse i Vejle, da bomberne faldt her, dengang Pinsemissionen lå i Vestergade, da der skulle gives tilladelse til, at børn måtte cykle til skole, da Baptistkirken, Johanneskirken, Museet og Menighedshuset blev beslaglagt af tyskerne, og der er billeder af magien omkring den daværende rullende trappe ved Munkebjerg og den nostalgiske udflugtstid med de gamle fjordbåde.
Vi får også Vejle placeret i Danmarkshistorien endnu en gang som en af de byer, der sendte de gamle Bernadotte-hvide-busser afsted til Neungamme efter danskere.
Danmarkshistorien bliver ganske enkelt genopfrisket med Vejle som eye-åbner.
Barn i en brydninngstid er et godt eksempel på, at lokalhistorie og barndomserindringer kan bruges flittigt af alle og enhver.
Godt gået.