Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kina PDF Udskriv Email

Holger Dahl
Kina - engang for et øjeblik siden
284 sider
Peoples Press

Ideen med en bog er vel, at den skal bevæge læseren inden for det aktuelle emne. Det må man sige, at nærværende bog gør. Man bliver overordentlig nysgerrig og sulten på det store rige mod øst efter at have læst bogen her, der spænder rigtig vidt lige fra kinesernes mad til kunsten og den enorme natur og bestigelse af Tai Shan, hvor kineserne i flere tusind år er gået op for at bede om godt vejr.
Bogen er spækket med meget fine billeder såvel fra det pulserende Hong Kong, til landarbejdere i marken, til hundeofringer på åben gade og til spots fra transporten derovre.
Man kunne ønske sig, at teksterne specielt til billederne var markeret lidt tydeligere, ligesom fonden på bogens bagside hæmmer læsningen af en ellers god tekst.
Men ser man bort fra det, må man sige, at man får mere lyst til Kina efter gennemlæsningen.
Om bogen skriver forlaget selv:
Holger Dahl opholdt sig for tredive år siden i Kina i to år. Over seks måneder blev brugt på rejser gennem landet, hvor han så og oplevede en fattig, sulten og uuddannet stormagt. De to år grundlagde en interesse i landet og en kærlighed til det kinesiske folk, der har bragt ham tilbage til riget i midten adskillige gange i de forløbne tredive år. KINA indeholder en række personlige og illustrerede beretninger om, hvad der er sket i Kina i de seneste tredive år – hvordan nogle ting er forsvundet, og andre er kommet frem i lyset. Men mest af alt hvordan Kina føles og føltes i en ikke så fjern fortid – engang for et øjeblik siden.