Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det danske rytteri PDF Udskriv Email

 

 

Sune Wadskjær Nielsen
Det danske rytteri
302 sider
Sohn

 

Når nu krige og konflikter siden de første tider har været en del af samfundets orden og menneskets behov, så er det befriende at kunne gå tilbage i tiden og se, hvordan man ved hjælp af heste og nærkontakte kunne få tingene sat på plads - uden brug af kemiske våben, IT-teknologi, droner og alverdens andet isenkram.
Medmindre sabler, hjelme og geværer er isenkram.
Historikeren Sunde Vadskjær Nielsen er dykket ned i de sidste krige til hest, hvor danske dragoner og husarer klarede sig i tiden, hvor det at kæmpe til hest i tre-års-krigen og 1864 var noget af en blandet fornøjelse. Samtidig får vi dog et fint indblik i, hvordan generaler og politikere tænkte dengang, hvad der optog dem, hvad der gjorde dem temmelig bekymrede over, at derlige pludselig står 60.000 fjendtlige soldater i Danmark.
Der er meget spændende og underholdende læsning fra de forskellige slag i Danmark, fra Kongens Bro, hvor to bayerske soldater blev skudt af danske jægere og til flotte og farverige illustrationer af bl.a. dragoner fra 4. Dragonregiment der bliver overrasket af preussisk infanteri i Nybøl 22. februar 1864.
En flot bog og lærerig bog der også beskriver et stort arsenal af de militære og politiske strateger og historiske steder, der betød noget for krigenes gang. Vanvittig spændende historielæsning der inddrager steder i Danmark, som vi kender, men som har langt mere krigshistorie i sig, end man lige sådan går og tror.
Bogen er spækket med spændende illustrationer og er overraskende, levende og alsidig i dens opbygning.