Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sult i Paradis PDF Udskriv Email

Rasmus Ankersen
Sult i paradis
200 sider
Turbulenz

Ofte er det krøllede tænkemåder og abstrakte afsæt, der gør forskellen på ryk i samfundet eller stilstand i middelmådighed. Denne bog er inspirerende for enhver organisation og giver rigtige gode bud på, hvordan man skaber de brændende ambitioner og motiverende tankesæt, der skal til for at bringe samfund og grupper videre fra stagnation til succes.
Blandt mange andre bliver LEGO brugt som eksempel på, hvor omhyggelig og abstrakt man må være i sit tankesæt for at spille de kort, man har på hånden, bedst muligt. F.eks. var det LEGE-direktøren Jørgen Knudstorps idé at hver eneste klage skal behandles om enorm omhyggelighed, fordi det er udtryk for, at når én klager, så gør han det på vegne af 50 andre, der aldrig kunne finde på at klage over en manglende del i et stykke LEGO-legetøj. Men netop fordi disse ikke klager, brænder de inde med i irritation over situation og firma.
Sådanne eksempler er bogen sprængfyldt af og kan med stort udsyn omsættes til andre dele af verden; eksempelvis parforhold og kontorfællesskab, hvor enhver utilfredshed kan tages alvorligt for fremtiden om at gøre og for ikke at skade nogen og for at alle ved, at man kun kan løfte alting i fællesskab og skal være voksen nok til at tage enhver kritik seriøst.
Bogen gør i et herligt og ligetil sprog op med den tilbagelænethed og arrogante magelighed, der meget hurtigt kan komme til at præge et hold eller en virksomhed, der har succes. Den beretter en masse om, at fordi man har succes den ene dag, er det ikke nødvendigvis tegn på dygtighed hele vejen igennem; det kan lige så vel være situationen i verden, konjunkturerne eller omstændighederne, der var med til at sætte en succesfuld dagsorden for en trediedel af medvinden. Derfor er det uhyre vigtigt, at topledere og strateger og analyserer på, hvorfor man havde den succes, man havde. Og være moden nok til kritisk at se indad og fravælge det usunde og fremelske det sunde.
Med flotte sprogblomster og anekdotiske metaforer går den lige i hjertekulen hos enhver, der ønsker at blive bedre til at lede et hold og en virksomhed og vækker tanker til live hos alle, der påtænker at begynde udviklingen af en organisation.
Den medtager mange små og ukendte begreber som alalyser af nedfaldssted af roterende fodbolde og til det fænomen, at de bedste kun forbedrer sig med fem procent om året, fordi de ER det bedste, mens de næstbedste forbedrer sig med ti procent om året, fordi de VIL være de bedste, og dermed udligner afstanden sig over tid.
Et fænomen der ændrer samfundet, udvikler virksomheder og æder sig ind i kroppen på ledere, der ikke forstår sig på denne dynamik - med andre ord: At hvilke på laurbærrene kan komme til at koste rigtig dyrt i den sidste ende. En velkendt nyhed. I Rasmus Ankersens bog er det skrevet med humor og indsigt, så alle bør kunne forstå det og tage det til sig. Ellers er det nok for sent alligevel.
God læsning.