Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Livet levet nedenfra PDF Udskriv Email

 

 

 

Frederik Bøgh Bisgaard
Livet levet nedenfra
93 sider
Forlaget Helle

Det her det er god digtning.  Der er så megen sjov digtning og stof til eftertanke, at man må begejstres og glæde sig til næste side. Bogen består af 86 små digte, brudstykker af livet, livet set fra bunden, samtaler hen over flasker, på værtshuse, hvorfor det gik galt, hvordan ser fremtiden ud. Minder fra dengang, man ville gøre far stolt og ende som bartender, små kærlige hip til samfundet, og så er lige en hjerteknuser som denne her:

Jeg ved ikke, hvad der er værst,
min egen søns skuffede blik,
Eller den bitre erkendelse af
at jeg er en kopi af min egen far.

Sådan. Sådan et stykke knækket lyrik giver mening og det gør det også, høj eller lav, når man åbenbart er udstødt, forkastet, i en eller anden betydning:

Enhver fars mareridt
er vel at give sin datter bort i kirken.
Jeg synes nu, det var værre,
slet ikke at være inviteret.

Sådan går det slag i slag med åndrig leg med ord, og det er lige så morsomt, som det er flot. Vi håber, det er i orden med en til

Hele mit liv,
har jeg tatoveret min sjæl;
med skuffelser og nederlag.
Nu forsøger jeg at få dem fjernet,
med sprit i store mængder.


Et digt om faderens selvmord i garagen er der også.
Umiddelbart deprimerende temaer, men temaerne har bud til os alle, for det er ikke kun de på samfundets bånd, der slås med problemer, flaske, børn og selvmord. Måske er det bare her knap så åbenlyst.

Men budskabet til os alle er ikke til at tage fejl af. Det herlige ved bogen er, at digtene er små, overkommelige, let forståelige og fylder kun ganske lidt pr. styk på en enkelt side. Man fristes næsten til at sige, at man kan bruge en side om dagen som åndelig vitaminpille. Så har man bog til en tre måneders tid.

En flot debut. Frisind, samfund, kristendom, forældreskab, kammeratskab, kommer under behandling, set fra samfundets bund. Men - er det ikke børn og fulde mennesker, man skal høre sandheden af Derfor - slå antennerne ud og læs en flot og sigende digtsamling.