Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den farlige dreng PDF Udskriv Email

Boris Cyrulnik
Den farlige dreng
240 sider
Gads Forlag

Det er yderst sjældent, at en biografi kombineres med så stor menneskelig og psykologisk indsigt som denne bog. Den er drønspændende på mange níveauer, først og fremmest er den et vidne til et liv, som vi alle gennem det kollektivt ubevidste og tilværelsens universelle struktur er en del af.
Den er på alle punkter et mesterværk, som taler sig ind i hjertets inderste kroge, og som giver et reelt bud på, hvordan man kan leve med en smerte så stor, at mange dør af den, og hvordan man kan opretholde livsmodet og livet efter en overlevelse i uvidenhed og afsavn.

Boris er seks år, da det under 2. verdenskrig for alvor går op for ham, at han er en farlig dreng. Så farlig, at nogen vil ham til livs, og han ikke må kalde sig sit rigtige navn – fordi det gør ham farlig for sig selv og andre. Boris er alene i verden. Krigen og jødeforfølgelsen har allerede kostet ham begge hans forældre, men et stærkt overlevelse instinkt og velmenende mennesker redder ham igennem en brutal, umenneskelig og dramatisk barndom i det besatte Frankrig. En barsk, men også gribende og hjertevarm historie med masser af små lysglimt: Hjælpsomhed, kærlighed, held og troen på det gode bærer jødiske Boris igennem Barnet Boris overlever ved at hage sig fast i de gode oplevelser. Efter krigen vælger han som så mange andre traumatiserede at tie, fordi det er for svært at sætte ord på, og fordi han har lært at holde mund. Men med denne bog bryder Boris Cyrulnik tavsheden, konfronterer fortiden, går sin hukommelse efter i sømmene, og fortæller med udgangspunkt i sin egen historie vidende, hjerteskærende og opløftende om, hvordan man overlever det umulige.
Med en kærlighed til livet, med en evne for følelsers togt i menneskesindet og en formidlingsevne helt ud over det sædvanlige rammer bogen direkte gennem enhver læsers forsvar og får fat i det eksistentielle i mennesket. Kan man trodse alle odds, og hvordan holder man det umulige ud.
Bogen er for længst blevet en klassiker i masser af land, velfortjent. Den fortæller historien om, hvordan velmenende mennesker står op for et barn, der finder sine egne veje ud af det håbløse, eller fortrænger det, ved at ville stræbe efter det specielle, og det at være nummer et.
Indre kampe raser og fråder, mens en lille Boris gemmer sig i huler omgivet af trygge dyr.
En fantastisk beretning, der er vævet ind i psykologiske godbidder og fortællinger om mennesket og menneskets ageren i krisesituationer. En sjælelig og litterær godbid med rigtig, rigtig godt greb i stoffet og med bud til enhver, der interesserer sig et enkelt spadestik nede for menneskers gøren og laden.