Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Vejen til ekstase PDF Udskriv Email

Barabara Carrellas
Vejen til ekstase
288 sider
Det Blå Hus

Det er slående og også lidt skræmmende, at vi tænker meget lidt på hinandens velbefindende, når vi dyrker sex. Dybest set ser det umiddelbart ud som om, vi skal have plejet vores seksualliv og have det så godt som muligt, og så må vi bruge diverse, manipulerende teknikker for at opnå det.
Den sørgelige kendsgerninger kan vi hente i den fremragende bog, som indeholder en lang række udsagn om, hvorfor folk dyrker sex. En aldeles uvidenskabelig undersøgelse, fremhæver forfatteren, hvorfor vi må gå ud fra, at der er spurgt lidt i øst og vest, blandt venner og bekendte, klienter, familie og fremmede.
Alle har alverdens selviske grunde til det spændende fra "eventyrlyst", "jeg kan lide lydene", "det giver mig jordforbindelse", "jeg kan lide at høre, jeg er smuk og værdifuld", "det giver naturlig smertelindring", "for at få nærhed og blive rørt ved" og til "det er det, der holder et ægteskab sammen".
Kun et enkelt udsagn ud af 32 udsagn handler helt og holdent om "at give den anden nydelse".
Til gengæld mærker man senere i bogen - blot ikke udtalt i vendinger - hjerternes længsel efter at gøre opvarmningen mere intens, så partneren ikke føler sig ene og forladt, når den elskede "drøner ud i stratosfæren efter orgasmen". Med andre ord, hvordan kan man sætte sin partner på hold, mens man samtidig er optaget af vild og inderlig orgasme og ikke har overskud til ham eller hende også. Lidt urkomisk måske, det er jo lige til en god tegning.
Dem er der ingen af i bogen og ej heller billeder, hvilket fremhæver seriøsiteten og tvinger læseren til at tage stilling og dykke godt ned i stoffet.
Og det er der masser af.
En del af det er gammel vin på nye flasker. Forfatteren har til lejligheden opfundet et nyt begreb, hun kalder radikal accept, der handler om at respektere den andens grænser. Det er i hvert fald en del af vejen mod at opnå den klarhed og det overskud, der skal til for med den anden at opnå ekstase.

Et andet godt bud, og et af de mange steder i bogen, hvor der skabes varm energi og tankevækkende tryghed er, når forfatteren kommer med bud på, at selv om to familiemedlemmer ikke kan døje hinanden, behøver en 3. part ikke være lus mellem to negle, hvis man ellers griber det rigtigt an.

Bogen emmer af metoder og kombinationer på, hvordan man gennem hårdt arbejde, evne for nærhed og lyst til at leve helt og fuldt kan opnå det, man kan kalde total åbenhed, og som i masser af tilfælde fører til ekstase.
En varm og inspirerende bog. Store passager fra teksten står og blinker på den indre nethinde flere dage efter, at vi har lukket den. Herefter tages den ind i vore spirituelle hjerter. Og gør os glade, fordi budskabet er, hvordan to og to går hånd i hånd ud fra den sandhed, alle relationer har behov for at udleve.

Det meget tydeligt, at forfatteren gør et helhjertet forsøg og med succes på at give mennesker noget mere kærlighed – ikke bare til sig selv -; men også til hinanden. Fremragende læsning. Ikke set bedre blandt årets nyudgivelser.