Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Glistrup PDF Udskriv Email

 

Flemming Chr. Nielsen
Glistrup
254 sider
Gyldendal

Slagfærdig, intellektuelt umådeligt skarpt og med en anarkisme, der måtte betage eller forarge, kommer Glistrup afsted med i mere end et årti at dele vandene. Og det får vi masser af smagsprøver på i en bog, der nænsomt og stykke for stykke tegner et billede af en på en side stor hofnar, der drev gæk med the establishment, og en lille bullterier, der på alle måder kunne sætte politikere og presse på plads. Bl.a. springer følgende passus i øjnene på side 209, hvor han engang blev spurgt af en journalist fra Politiken, om han havde fortrudt noget gennem sine tretten år i folketinget.
"Ja, et ændringsforslag til hellidagsloven".
Nærmest på niveau med det legendariske citat, der meget tidligere tog fusen på Sten Bostrup, der spurgte, om denne nye politiske opkomling, altså Glistrup, om han nu skulle være statsminister, hvortil Glistrup replicerede, at denne skulle afskaffes, og at han skulle være minister til afvikling af offentlige anliggender.
Bogen ser ud til at give et meget tæt og fintmasket portræt af et menneske, der havde sans for at provokere, men som så sandelig også havde noget at have det hele i. Han kunne hudflette enhver politisk situation med en skarpsindighed, der er legendarisk, og forfatteren har i bogen her formået at formidle denne egenskab videre, så vi lærer manden at kende som en, der opfinder kreative aktieselskaber og opfører sig ganske kreativt i stort set alle sammenhænge, han er i centrum for.
En god bog fra start til slut.