Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Det herlige land PDF Udskriv Email

Grace McCleen
Det herlige land
296 sider
Gyldendal

Mystik og fabler, eventyr og historier. Det er de umiddelbare ord, der falder en ind efter gennemlæsningen af denne supertroværdige roman, hvor dialoger, sproglig opbygning og miljø går hånd i hånd og skaber et gennemført værk. Der er noget heltstøbt og vidunderligt over fortællingen, der bringer os i kontakt med vor egen opvækst, hvor vi end var, og hvor vi for at overleve på forskellig vis opfandt eventyrets magiske døre og andre eskapistiske krumspring for at slippe for en dagligdag, der kunne være temmelig træls med forældre, der måske ikke forstod en, og lærere, der dårligt nok gad en endsige lære os noget, så vi i det mindste forstod det.

Det herlige Land  er en fortælling om en lille piges livtag med troen og tvivlen, med ensomhed og savn. Judith McPherson er ti år gammel og bor alene med sin far i et hus fyldt med støvede, gamle ting og arvestykker fra den mor, hun aldrig har kendt. Judith ser på verden gennem den tro, hun er vokset op med, og hvor andre ser skrald, ser hun muligheder. Som en flugt fra drillerierne i skolen bygger hun en model af det forjættede land, som hun kalder Det herlige Land. Måske, tænker hun, kunne hun lave sne af barberskum, bomuldsstof og lim? Måske ville skolen så være lukket på mandag? Da Judith vågner næste dag, er verden udenfor hendes vindue helt hvid. Hun har udført sit første mirakel. Og det bliver starten på alle hendes problemer.

I et vidunderligt jeg-sprog fører forfatteren hovedpersonen og dermed os tilbage i barndommen, så man næsten går i trance over evnen til detaljeret og præcist at formidle, hvad der sker i et lille barns hovede, og hvordan troen på andre mennesker og den deraf følgende tvivl bliver grundlagt, og som i et videre perspektiv kan få os til at forstå, hvordan mennesker dog er afmægtige i forhold til egentlig at ville nå hinanden.

Sagt på en anden måde; alle tiders fabuleren over en verden set fra barnehøjde, hvor vi bliver hvirvlet ind i en historie om, hvordan relationer og syn på relationer bliver grundlagt.
Bogen er letflydende, letlæst og skaber enorm grobund for reflektioner.