Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Når vi bliver født, er vi gamle nok til at dø PDF Udskriv Email

David BR Camacho og Else Madsen
Når vi bliver født, er vi gamle nok til at dø
138 sider
Historia Forlag

 

 

En lille og meget stor bog. En bog der får en til at stoppe op og gøre status over de holdninger, man hidtil har haft til døden og evigheden; sårbarheden, livet til låns i en brøkdel af universets sekund. Det er længe siden, vi har læst en bog, der med så stor præcision og følelsesmæssig mæthed bevæger os tanke- og følelsesmæssigt i en håndfuld af livets alderstørste spørgsmål: Hvad er din holdning til døden. Er du parat til den. Hvad får du ud af livet, når du ved, at døden er med som følgesvend.

Bogen indeholder en masse filosofiske overvejelser og etiske dilemmaer, hvornår sørger man for at lidende mennesker kommer herfra på en human måde, og er præsten selv afklaret med døden. Hvad mener de helt unge om døden, hvad er grunden til, at man tror, og er det overhovedet muligt, før man er konfronteret med meningsløsheden.
Man bliver i den grad afprøvet på sin rokkelighed og viljefasthed, og bogen åbner på en kærlig og forsvarlig måde spørgsmål op, som man egentlig troede, at man havde taget stilling til, men som man, hvis man læser bogen bare med en smule engagement, bliver nødt til at genindtage stilling til, og man kan meget vel komme ud med et andet nettoresultat:
At der er en mening med alting blev for en stund i hvert fald i nærværende anmelders sind til oplevelsen af, at alt i virkeligheden måske er meningsløst. Og at der er en overordnet plan med det hele blev gjort il, at det er nok, men så bliver det en udfordring til den enkelte, bevægeligheden på det individuelle plan.
Bogen indeholder betragtninger, interviews og øvelser og bevæger sig sprogligt fremad og nedad, så den er letlæst, og man skal virkelig være klippefast i en måske lidt dumstædig tro, hvis man ikke lader sig prikke til af nogle af de holdninger, diverse mennesker disker op med i bogen, og som forfatterne lader flyde mellem linjerne.
Og det er mere end sundt.
Super arbejde.