Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Perla PDF Udskriv Email

 

Carolina De Robertis
Perla
266 sider
Politikens Forlag

 

En meget flot bog er landet i boglader og på nettet. Så enkelt kan det siges. 
Perla er en ung collegestuderende i Buenos Aires . Hun er vokset op med en iskold mor og en stiv marineofficer af en far, som hun forguder, men hvis arbejde bringer skam over familien i tiden efter diktaturet. Da hun uventet får besøg af en fremmed mand, bliver hun tvunget til at konfronteres med familiens rolle i fortidens synder og hemmelighederne om sin egen baggrund, og gradvis år får hun en forståelse af sin egen rolle i den beskidte krigs tragedie. 
Historien er ikke specielt kreativ, men det er måden, den er beskrevet på, der går under huden, metoderne der i stilistik og historie er anvendt til at lade følelserne komme helt tæt på sig selv. For hvordan i alverden ville man selv reagere, hvis man voksede op i et hjem, hvor mor og far var direkte eller indirekte medskyldige i menneskelige forbrydelser.
Det opstiller dilemmaet, om at det miljø, man vokser op i, står på som barriere for realiteter og kendsgerninger. Som man først langt senere i alderen får sat i relief og kan se klart på.
Sproget er overraskende, således at man lader sig gribe af en sætning, der umiddelbart virker almindelig, indtil der kommer et kækt lille ord, der går læsningen til noget særlig.
Flot roman.