Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Gud er det dig der spiller sax PDF Udskriv Email

 

Morten Seifert
Gud er det dig der spiller sasx
Herreværelset
264 sider.

 

Morten Seifert skriver i et lækkert og skarpt sprog, der får læseren til at reflektere over sit eget sprogbrug. "Jeg åbnede vinduet og lempede en af sf skodderne på klem",  "men da lyskilen nu faldt hen over gulvet",  "jeg lovede mig selv, at jeg aldrig, aldrig mere lod mig lokke i byen af dem fra sporten" og  "Er det ikke for dumt at slås. Vold er noget lort, ik?".
Det er befriende med noveller. Der er i tiden så mange romaner, hvor det er ok med en lang, lækker handling, men når vi så møder en forfatter, der kan stille skarpt på personer og livets handling, hvad enten det drejer sig om fester, karneval, kærlighed eller sex i en munter, jovial og yderst dagligdags tone i novelleform, så bliver man begejstret. Det var, hvad vi blev over bogen her.
Vi kommer også på besøg i Rom og får en dygtig og anderledes miljøbeskrivelse af den urgamle stad, og vi får både springvand, lokationer og trafiklarmen op under huden,
er det dig der spiller sax? er 12 kontante og vedkommende portrætter af en generation af mænd, som er børn af tressernes ungdomsoprør, men hvis alt for lette ballast kolliderer med livets rå virkelighed i 80´ernes København. De handlingsmættede historier fører læseren ind i mændenes liv, mens de kæmper med musikkarrierer, skilsmisser, boligkø, kærlighed og sex. Mange af dem er kørt fast og famler efter deres identitet, når drømmene ikke går i opfyldelse. Vi kommer helt ind i musikmiljøet i København, bagom 80´ernes allestedsnærværende Blues og med til generationens helt store fest, Københavns glade karneval, der nærmest symbolsk drukner i et orgie af vold i 1986.
Morten, du skriver godt. Bliv ved med det.