Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

SuperDan PDF Udskriv Email

 

Peter Bundgaard
SuperDan
288 sider
Borgens Forlag


Nærværende anmeldes onkel, Jørgen Anker Lakjer, skaffede i sin tid tag over hovedet til Dan Turell. Siden mødte nærværende anmelder Dan Turell, da han havde entreret med sin sorte neglelak og Sølvstjernerne. Tredje gang var jeg sammen med gode venner, da jeg for tyve år siden i TV-avisen hørte, at multikunstneren var død. Derfor ligger han nok lidt i det familiære blod, og derfor er man vel noget forudindtaget overfor dette i sandhed meget særprægede, skal vi sige spraglede og meget særprægede menneske.
 

 I år er det 20 år siden Dan Turèll døde, og i den anledning genudsendes Peder Bundgaards varme og suveræne biografi om manden, mennesket, mediefiguren og forfatteren Dan Turèll. Dan Turèll udgav 87 bøger, 2 lp´er, skrev hundredvis af artikler og turnerede over hele landet som entertainer og foredragsholder. Han var et fænomen i dansk åndsliv i 25 år og kendt af ethvert barn i landet. Han havde mange masker: poet, gøgler, journalist, krimiforfatter, musikkender og sangskriver, men sagde selv, at han levede "et uanstændigt normalt liv". 
Vi får det hele med, ser de sort-hvide billede, som påskønner og understøtter Dan Turèlls image som den sort-hvide skikkelse, der bevægede sig rundt i det frederiksbergske cafe-miljø. Ser hvor han blev inspireret til sit store forfafatterskab, hvad der drev ham, eller også gør vi ikke, for det skete bare, og sådan er det nogle gange, noget sker bare uden forklaring, og så kan en masse velmenende og kedelige mennesker sidder og analysere på, hvorfor noget skete og vi andre, der ved bedre kan så vide, at det bare skete sådan uden videre -, som salig Dan ville have skrevet det.
En bog til at blive klog af.