Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Inferno PDF Udskriv Email

 

Dan Brown
Inferno
494 sider
Hrferdinand

Det er fortjent, at Dan Brown for evigt har slået sit navn fast som en af verdens mest sælgende forfattere. Beviset kommer her. I form af en spændingsmættet og sproglig pragtpræstation formår forfatteren at få os ud i en enorm, følelsesmæssig og hæsblæsende rusketur.
Ikke fordi han er en stor personskildrer eller en miliøbeskriver ud over det sædvanlige. Men fordi han formår at forene de dele i sig selv, som han ophavsmæssigt er delt imellem. Nemlig på sin mors side det kunstneriske og musiske og det matematiske og mere rationelle, der kommer fra hans far. Åndeligt talt er her således tale om en forfatter, der bærer på verdens to stærke sider, og som har en skabertrang udover det sædvanlige.
Det er oplagt at begynde at analysere særligt Dan Browns seneste værker for, om det nu også er så fremragende litteratur og umuligt så godt som foregående udgivelser. Hvad andet kan man forvente sig.
Vi synes, her er tale om en bog, man flyver igennem, og som fortjener at blive nomineret til et korstog for spændingen og mystikken, fabuleringen og kodetalen, der sætter nye standarder i bogudgivelser, og som dusinvis af forfattere har forsøgt at kopiere , men er mislykkedes med.
Hvorfor har det så det?
Fordi de ikke er Dan Brown, og fordi de ikke har den der særlige X-factor i blodet.

Inferno af Dan Brown er endnu en krimi- og spændingsroman om Robert Langdon, der denne gang trækkes ind i en dramatisk verden, omhandlende et af historiens mest mystiske, mørkeste og mest spændende litterære værker; Dantes Inferno. Robert befinder sig pludselig dybt i den klassiske kunsts hemmeligheder og i den avancerede videnskab og her får han brug for al´ den viden han har om koder og symboler for, at kunne hamle op med en uhyggelig modstander, inden verden vil være forandret for altid.
Som omtalt i medierne foregår dele af handlingen meget i historiske steder som Firenze, hvor Langdon og hans "påhæng", Sienna Brokks, kommer gennem netværk af skjulte passager, dybe og ældgamle hemmeligheder og et videnskabeligt paradigme, der kan bruges til enten at forbedre jorden eller udslette det.
En ikke synderlig original idé, men ligemeget. Fra første til sidste side nogle timer senere oppebæres spændingen af en dyb kærlighed til bare det at fortælle uden specielt højtragende lixtal eller årvågenhed overfor formuleringsevne. Derimod trækkes læseren gennem, suges igennem, en handling, der er rig på oplevelser, og som manifisterer og retfærdiggør Dan Browns popularitet.
Der er uhygge, der er tempo, og der er masser af touch af mystik og magt.
Hvor meget, Dan Brown benytter sig af ghost riders og researchers i sit forfatterskab, det bliver sikkert bevaret i lige så dybe hemmelighedskamre som påpasseligheden omkring de udgivelser, Dan Brown har i tankerne fremadrettet.
Men det samlede billede er en spændingsroman langt ud over det sædvanlige. Vi sammenligner ikke med Browns foregående udgivelser. Vi forholder os til det netop udgivne værk. Og det er absolut i top, hvis man vil have sig a good read.