Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Forbrydelsens ansigt PDF Udskriv Email

 

Poul Duedahl
Peter Wodskou Christensen
Gitte Bergendorff Høstbo
Forbrydelsens ansigt
280 sider
Gads Forlag

Et interessant indblik i de menneskeskæbner, der ligger til baggrund for forbrydelser i Danmark. Fra landsforvisninger, drabsforsøg på en dommer, tysk spionage, Albertis bedrag og andre kendte og mindre kendte forbryderansigter. Fine billeder og illustrationer får vi med i købet, når vi åbenbares for historier gennem de seneste århundreder som plakater med efterlysninger for rovmord i 1912, over potentielle landsforræddere mod den danske stat, et helt afsnit om kvindelige forbrydere, Scavenius´ synd med at blive afsløret på bordel, en gennemgang af de forskellige straffe som simpelt fængsel eller fængsel på vand og brød, der dog kun måtte anvendes på personer mellem 16 og 60.
Vi kommer omkring interessante perspektiver af vagabonderingen og løsgængeriet, og hvordan de fik indflydelse på udviklingen af fotograferingen af mistænkte, anholdte og dømte forbrydere.
Bogen metiier er således de omstændigheder, der førte til, at forbryderfotografiet kom til landet, og på den måde får vi altså tilknyttet en række menneskeskæbner, som stadig optager kriminologer og forskere, og også bredt vil kunne optage socialt engagerede mennesker, som har et godt hjerte for mange af de mennesker, der gennem tiden af mange forskellige sociale årsager er havnet på den forkerte side af loven.
Eksempelvis bliver vi endnu en gang mindet om, at i Danmark var homoseksualtet forbudt indtil 1930. At havne på den forkerte side af loven var i hvert fald i dette tilfælde ikke svært, såfremt man blot var tro mod sine drifter.
Og hvem ved -, måske bogen bidrager nogen til at forstå, at vi alle kan blive grebet af nøden og dermed også trangen til at gøre sig til lovbryder, såfremt vi skal overleve.
Kan nogen sige sig helt fri??
En fremragende bog.