Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Velfærdssamfundets datter PDF Udskriv Email

 

 

Lisbeth Jarlov
Velfærdssamfundets datter
Historia Forlag
30 sider

Kan anbefales. Hvad vi egentlig skal med alle kildehenvisningerne bagi, kan vi ikke gennemskue. Forfatteren har nemlig rigeligt med stof at byde på selv by the heart.
Først og fremmest er bogen en helt igennem interessant beretning om en kvindes oplevelse i og af Danmark og udviklingen af velfærdsstaten fra dengang, hun var meget ung i halvtredserne, og så frem til nu, hvor hun er gået på efterløn.
En klog og meget, meget fin beskrivelse af et liv, der er levet, og som rigtigt mange af forfatterens samtidige generation kan nikke genkendende til, og som efterfølgende generationer kan lære noget af.
Her er tale om en dokumentarisk præstation sammenflettet med en subjektivitet, der aldrig bliver patetisk eller selvransagende. Vi er nærmest bare med i stuen, når forfatteren beretter om et liv, der ikke altid har været lige let, men som var et liv fyldt med prioriteringer, glæder, sorger og skilsmisser.
Der er meget dagligdags over bogen her, og det er det, der gør den god. Der er ikke noget ophøjet eller noget litteratur over bogen. Der er levnedsbeskrivelser med daglidags meninger og bekymringer om børn, atomkraft, Matador, e-mails, I-pads, og hvad der ellers optager folk.
Man kan sige, at det er der ikke noget særligt i. Men sammensætningen af emner og fabuleringen over dem gør Lisbeth Jarlovs bog til noget særligt.