Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Snu Seidenfaden PDF Udskriv Email

Candida Pinto
Snu Seidenfaden
329 sider
Peoples Press

Inside historie og flot beskrivelse, hvis man kian tillade sig at sige det, om Snu Seidenfadens særdeles omtumlede liv. Bogen er særdeles spændende som en roman, ja bedre, fordi vi har et link til hovedpersonen som halvsøster til nu også døde Thøger Seidenfaden, men også fordi hun var dansk og gjorde sig i en fremmed magts så at sige tjeneste.
 I 1962 flytter Snu Seidenfaden til Salazars lukkede Portugal og kaster sig ud i et risikabelt forlagseventyr. På sit forlag, Dom Quixote, udgiver Snu politiske bøger, der ofte bringer hende i det hemmelige politis søgelys. Snu ønsker at bidrage til et mere frit Portugal, og det lykkes hende at stadfæste Dom Quixote som ytringsfrihedens forlag og oppositionens talerør. Efter Nellikerevolutionen i 1974, møder Snu den engagerede politiker Francisco Sá Carneiro - senere portugisisk premierminister. Det bliver starten på en altopslugende, men forbudt kærlighedsaffære - kirken og Sá Carneiros hustru tillader nemlig ikke, at han hæver sit katolske ægteskab. Alligevel insisterer Snu og Sá Carneiro på at leve sammen, og deres papirløse forhold bliver genstand for en heftig offentlig debat, der truer med at sætte en stopper for Sá Carneiros politiske karriere. I december 1980, under en valgkampagne, stiger premierminister Sá Carneiro og Snu ombord i et privat Cessna-fly. Flyvningen varer blot 38 sekunder. Flyet styrter, og alle ombordværende mister livet. Det er endnu uvist, hvorvidt styrtet skyldtes en ulykke eller et attentat.
Se det er jo plottet til en thriller, der vil noget. Men det er sket i virkeligheden. Og det er det, der giver bogen DET ekstra.