Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Eventyrlige rubiner PDF Udskriv Email

Nina Hald
Eventyrlige rubiner
215 SIDER
Muusmanns forlag
Det er ikke tilfældigt, at de kongelige, adelige og velspækkede går med de ædelstene og rubiner, som de gør, som lyser op i natten, og betager en halv verden.. De fascinerende ædelstene udviklet og optaget fra jordens indre, slebet perfekt, og  som stråler ved lys og glinserier, er ritualitet, cerimoniel, taktisk og indbydende skabt til pomp, pryd og pragt. Men også for at indvie bæreren i århundreder gamle traditioner.
Forud for bærerens lykke er gået megen slid med at få pragtstenene udhugget fra eksempelvis Mogok-dalens absolut snævre gangsystem, hvor det har været sådan igennem 400 år, tredive meter ned, hvor en mand står og smider grus og jord op i en spand, som så manuelt bliver hejst op.
Det er historier som disse, denne pragtbog fyldt med vidunderlige billeder, handler om.
Om bogen skriver forlaget selv:
Kvinden i rødt, på vej ind i Det Kongelige Teater under hjerter af røde roser - iført et 200 år gammelt kongeligt rubinsæt, der glitrer i aftensolens lys. Scenen er sat: Lad eventyret begynde. Rubinsættet, som kronprinsesse Mary i dag bærer, er i løbet af de seneste år blevet restaureret og forandret af Marianne Dulong værkstedet. I denne bog kommer vi helt tæt på rubinsættet. Vi kigger guldsmedene over skuldrene, og får et privilegeret indblik i hvordan smykkerne er blevet nænsomt forandret. Stemningsfulde billeder fortæller om guldsmedehåndværkets traditioner, som har været en del af smykkernes forandring. Og så kan hidtil ukendte smykker i sættet nydes i fulde drag. Følg med tilbage i tid, til dengang rubinsættet blev til, og mød de kongelige kvinder, der har båret sættet, og læs hvordan smykkerne er gået i arv i generationer. Rubinsættet bæres i dag til de største festligheder, så på bogens sider er læserne også inviteret med til bal på slottet. Læs mere om de røde sten, som i årtusinder er blevet betragtet som kostbare symboler på rigdom og kærlighed. Følg med på en uforglemmelig rejse ind i jordens indre, hvor rubinerne blev til; og bliv klogere på hvad der adskiller rubiner, safirer og spineller - selvfølgelig rigt illustreret med pragtfulde billeder af nogle af verdens smukkeste ædelsten. En flot bog der sætter sine spor på den måde at den afspejler den skønhed og rigdom, som jorden indeholder, og som bliver forarbejdet til gavn og glæde dels for bæreren men også for de, der i blade og på TV får et glimt af jordens indre. Flot arbejde.