Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den perfekte præsident PDF Udskriv Email

 

Regin Schmidt
Den perfekte præsident
391 sider
GyldendalEn fin bog om den tidligere amerikanske præsident, der opnåede nærmest legende-status. På trods af et dårligt helbred, nederlag ved Cuba og en far der pressede og pressede. Man kan så f.eks. undre sig over, at bogen nævner, at der findes et avisbillede med de to familier, hvor Rose Kennedy og Joseph Kennedy møder hinanden, og at det så ikke er med i bogen. Til gengæld er den fyldt med andre fine godbidder. De fleste af dem har vi af naturlige årsager hørt før. Men det hele er sammenskrevet på en så enkelt, glimrende og naturlig måde, at det forekommer af nyere dato.
Vi får et billede af, hvordan venner af Kennedy-klanen tidligt truede en træner til at optage en Kennedy på et basketball-hold. Mindre flatterende må man sige. Men det giver sammen med de ydmygelser og menneskelige nederlag, som de tidligere Kennedyer måtte igennem i USA, et godt billede af, hvad det var, der drev dem frem af og skabte sig en enorm formue. Og en masse børn. Hvor f.eks. Ted Kennedy betegnes som familiens klovn - en måde at skaffe sig opmærksomhed på.
Vi får naturligvis også en mængde historisk stof fra den verdenspolitiske arena. Og levende beskrives de øjeblikke, hvor øst og vest stod frontalt overfor hinanden ved Checkpoint Charlie i Berlin med kampvognsløb direkte rettet mod hinanden med baggrund i et vestligt ægtepars teaterbesøg i Østtyskland.
At præsident Kennedy var iscenesat af en kynisk fars vanvittige ambitioner er én ting. Et andet billede, vi får gennem bogen er, at plejer man venskaber, og husker man dem, der satte en igang, interesserer man sig oprigtigt for andre, så er hele verden åben. Sådan var Joseph Kennedy, og han fik sin søn placeret som præsident.
Man gyser ved tanken om, hvad der kunne være sket. Og det gør forfatteren også, kan man mærke mellem linjerne.