Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Taxi økonomi PDF Udskriv Email

Michael Møller og Niels Chr. Nielsen
Taxi-økonomi
255 sider
Gyldendal Business

En sjov måde at se samfundets økonomien på i perspektiv. Giver vi taxi-chaufføren drikkepenge, skulle man jo egentlig tro, at velstanden blandt chaufførerne øges. Men det er ingenlunden tilfældet. For får han flere penge mellem hænderne, så bliver det populært at være taxachauffør. Tror man. Men glæden er kortvarig. Der bliver overkapacitet i faget, chaufførerne bliver måske dårligt lønnet af deres vognmænd, så hvem får glæde af festen i det lange løb? Det gør de nærige kunder, der ikke betaler drikkepenge. Den skal lige vendes og drejes nogle gange. Bogen gør dog et stort nummer ud af at eksemplificere og overføre modellen til det øvrige samfund og arbejdsliv, hvor mange ligefrem betaler for at kunne arbejde i restaurationsbranchen, der giver gode penge, og hvor arbejdsgiverne så kan betale mindre og måske sort. Hvorefter de mere hæderlige restauratører presses ud af markedet. Og hvem har vundet her? Det har igen kunderne.
Bogen har overraskende og gode og fornuftige betragtninger hele vejen igennem. Den stiller komplekse, samfundsmæssige og økonomíske problemstillinger på hovedet, så de alligevel er let forståelige.
Et begreb, vi alle kan forholde os til, kørsel i taxi og drikkepenge, bliver lige pludselig løftestangen til at forstå dybe kontekster om samfundsøkonomien.
Helt godt gået.