Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Skyggernes Hemmelighed af Mathilde Gram

Mathilde Gram
Skyggernes Hemmelighed
299 sider
Skriveforlaget

Man bliver livsklog af denne bog. Den beskriver klart nogle elementer i menneskesindet, som vi mere eller mindre alle har i os. Den ydre og den indre verden. Hos nogle af os bliver polariseringen og kontrasterne for abnorm til at kunne bære dem og alligevel klare en hverdag og et normalt liv.
Angsten og frygten hersker i Bellas verden efter en voldtægt. Som forsvar skaber hun sin egen indre verden, hvor hun ikke skal tage stilling til hendes dybe smerte. Eskapismen bringer hende til indlæggelsepå psykiatrisk afdeling, hvorefter hun dog må flygte længere ind i sin egen verden.
Bogen er kanonogodt skrevet og det tunge tema til trods meget letlæselig og alligevel så tilpas dyb, at læseren bliver nødt til at forholde sig til ting i sin egen indre verden - som kontrast til nuet og det, der lejlighedsvis kan gøre frygtelig ondt.
Sproget er flot og nuanceret, handlingen vedkommende, personbeskrivelsen flot, og man ryger igennem bogen med dyb undren over, hvad man egentlig skal finde sig i i den ydre verden, når folk begynder at stille spørgsmålstegn ved ens trang til at udleve den indre.
En værdig bog med et meget autentisk islæt. Sprogblomster og stavefejl er der lidt rigeligt af; omvendt hænger det på en eller anden finurlig måde ganske godt sammen med temaet, hvor liv og overlevelse er langt vigtigere end firkantede bogstaver og konformitet.
Flot arbejde.