Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Det tavse monument af Shobhia Nihalani


Shobhia Nihalani
Det tavse monument
300 sider
EC Edition

Handlingen er tæt og lækker, navnene er indiske og eksotiske, og har man rejst i Indien i Kerela-området siger bogen naturligvis noget mere, og man tilgiver så også forfatteren/oversætteren, at Ernakulam er stavet med to ll´er, selv om det retteligt kun staves med ét. Det udstrakte universitetsområde ved Cuchin-Ernakullam-Universitetet . . . .Hm. Lidt underligt egentligt.
Journalisten Parag findes dræbt ved Taj Mahal. Han efterlader sin kone en antik genstand, hvilket bliver årsagen til, at hun nu bliver jagtet både af kriminielle og myndigheder. Genstanden bærer nemlig på en hemmelighed, der kan få kaos til at bryde ud i lys lue mellem hinduer og muslimer i Indien og i værste fald splitte nationen.
Bogen er en spændingsroman og kan læses som sådan, og bliver den det, så er det godt. Men har man interesse for Indien og det asiatiske, så får man langt mere ud af den ved at betragte den som en lyrisk, varm samtids- og politisk samfundsroman.

Forfatteren er født i Goa i Indien, bor idag i Hong Kong, men har boet mange forskellige andre steder og har således en globetrotters perspektiv at tilføre sin roman. Det, der er åbenlyst, er de konfliktmuligheder, der stadig hersker i Indien, og som i romanen udtrykkes således af en gammel mand, professor Gupta:


60 års uafhængighed og hadets kedel simrer stadigvæk. Forskanset i bevidstheden ligger hadets frø, næret gennem generationer. En enkelt forkert bevægelse, et forkert ord eller udtryk eller en forkert hensigt resulterer i, at der bliver hældt benzin på vredens ild, der brænder og svider jorden med de uskyldiges blod. Man kan ikke skelne blod i forhold til kaste eller religion. Det er jer, den nye generation, vores fremtid, der har evnen til at udslette denne hadets ild, udskifte vrede med respekt, opbygge et klasseløst samfund, der er tolerant overfor andre religioner, for at sikre vor stærke nations udvikling. Et Indien der viser verden, at til trods for dets mangfoldghed overlever det og vokser og er stærkt, fordi vi er forenede.