Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Personlig vækst af Jens Moberg


Jens Moberg
Personlig vækst
291 sider
L & R Buisness


I meget klar tale, med stort engagement og med en viden om virksomheder, folk og omgivelser fortæller den tidligere topchef, nu rådgiver i dansk erhvervsliv, Jens Moberg, om sine år og forsøger at bidrage til det, man vel ofte kan kalde en fastlåst situation; at man forsøger at få det bedste ud af en situation, men at man ikke kommer nogen vegne, medmindre, man griber godt fat i sig selv.
Med sig selv som indsats fortæller han op sin egen vækst gennem erhvervslivet og bruger umiddelbart lovlig megen tid på almindeligheder og lidt for meget almen viden. Eksemplet er edsaflæggelsen som Obama snublede i, da han skulle indsættes som præsident. Vi ved alle, hvad der skete, nemlig at højesteretspræsidenten snublede i ordene, alligevel forklarer Jens Moberg over tre sider, hvad der foregik, og hvorfor sådanne episoder gør ham til en stærk præsident. Det interessante er dog Mobergs analyse af et interview, Obama bagefter gav til en amerikansk tv-station, og at han egentlig tog fejlen på sin egen kappe -, selv om alle ved, det ikke var tilfældet. Her trækker Moberg en linje fra verdens højeste embede og så ned til direktionsgangene, hvor mange ledere kunne lære noget ved at have overskud nok til at vende ting indad.
Det er den ene side af den sag. Den anden er, at Moberg giver os en lektion i, at jo mere, man kan beskæftige sig med et velkendt tema, som medarbejderne kender til og er optaget af - som verden var optaget af "Obamas fejl", jo mere menneskeliggør man sig selv og skaber grobund for den samklang mellem leder og medarbejder, der skal til for at få en organisation til at fungere.


Et af temaerne i bogen er tillid; nemlig den tillid der i en globaliseret verden skal til for at sprede magten ud på mange hænder for så at have tillid til, at tingene bliver løst godt nok i den sidste ende. Tillid er det f.eks. også at vise organisationen, de nærmeste medarbejdere, ægtefælle, god ven om, hvor modig, de synes, man er. Som Moberg skriver, kan det godt være, at man bliver bange for at udstille sig selv. Det skal man dog ikke være, for det er en del af erkendelsesprocessen netop at være modig og overskride netop den grænse, det er, at stille sådanne spørgsmål.

Moberg kommer også med mange, mange praktiske eksempler fra hverdagen på, hvilke overvejelser han selv gennem tiden har gjort sig, når en teamgruppe er forsinket med lovet materiale til top-lederne, hvad man skal gøre, når man kun på give 15 procent i rabat, mens kunden forlanger 25 procent for at placere en kæmpeordre, og hvordan man finder sin stimina og modstår pres fra såvel oven som neden i kritiske situationer.

Mange af holdningerne og eksemplerne har vi alle været udsat for på en arbejdsplads. Og det gør dem meget mere levende, når vi hører en personlighed som Jens Moberg tage dem til sig og sprede dem ud i klar tekst og tale. Det er også rørende at høre Jens Moberg fortælle om, at man skal huske at tilgive såvel sig selv som andre undervejs, og så skal man nu og da forestille sig, hvordan man gerne vil kunne se tilbage på sit liv - om ti år, og når man ligger på dødslejet. Den går klokkerent ind, for hvem vil ikke gerne have et godt liv. Og det er der altså større mulighed for, at man kan få, hvis man anvender en metode, som Jens Mobergs Lifewalk.
Vi vil faktisk påstå, at læser man Jens Mobergs bog og om den store erfaring og viden, han kan putte ind i andre mennesker, og som han selv gennem en lang karriere har haft både i erhvervsliv og i privaten, ja så får man et bedre liv.
En kanon udgivelse hvor forfatteren kommer ind på at hav af andre aspekter ved leder- og medarbejderrollen, empati, arrogance, ydmyghed, selvværd, selvtillid osv. osv. En letlæst, levende og alligevel emnetung, alvorsfyldt og positiv og meget, meget meningsfyldt bog.