Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Røde Boomerang af Kim Jørgensen

 

Kim Jørgensen
Røde Boomerang
212 sider
Forlaget Facet

Det er sjældent, der udkommer spændings- og kriminalromaner, der har såvel spændingsdelen i sig som gode og realistiske plots og så også en vis grad af åndelighed, hvor man bliver suget ind og suger til sig, og hvor man også kommer til at tænke over nogle ting i livet, der kan have betydning for ens liv og det nære.
Alle disse ingredienser har Kim Jørgensens nye bog, hvor handlingen er en byggematador, der i sin barndom lærte ikke at sky mange midler for at nå sine mål. Som voksen viger han derfor ikke tilbage for mord. Så kan det nok være, at der er lagt op til spannung und drama, som vi siger på slang, og det er der da bestemt også.
Kim Jørgensen skriver meget intenst, og opbyggelsen i sprog og handling og detaljefokusering bringer tankerne hen på Stephen King. Friedrich Nietzhe er citeret for, at frygt er moralens moder. Deng Xiaoping for at fremskridt giver mere arbejde, og sådan er der spredt rundt om i bogen med sandheder og udsagn fra berømtheder som Oscar Wilde, Tom Knudsen, Shakespeare, Ethel Watts Mumford, Thomas Niederreuther og så ellers også mere eller mindre kendte åndelige begavelser.

Det er en fin kombination af litterær udstrækkelse mod fortiden og bringer en glæde og opstemthed fra side til side, fra kapitel til kapitel, der iøvrigt er ret korte, og som derfor egner sig vældig godt til natbordet.
Til evig tid vil diskussionen om menneskets formåen udi ondskab og det modsatte bestå, og spændingsromanen her lægger direkte op til diskussionen om, hvor stor en indflydelse opdragelse og miljø og på mennesket - eller om vi alle har generne for grusomheder og uhyrligheder i os og, hvis det passer os, bare kan tilsidesætte etik, moral og oprindelige kerneværdier.
Glimrende bog.