Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den falske løjtnant PDF Udskriv Email

Den Falske Løjtnant af Martin Q. Magnussen

Martin Q Magnussen
Den falske løjtnant
576 sider

 

Der har altid været et eller andet mytisk, på den ene og den anden måde, over forfatteren 'Sven Hazel. Var han lystløgner, ønskede han at drive gæk med alle andre forfattere, hvorfor ville han snyde læseren, var det for ussel mammon eller bare for at blive kendt.
Hazels historier blev afsløret som løgn. Hazel var i virkeligheden identisk med Børge Willy Redsted Pedersen, hipomand og stikker, som efter befrielsen var fængslet og straffet for landsforræderi.
Disse historier var som sådan ikke nye, indtil 2017, hvor en hidtil ukendt arkivkasse dukkede frem på Rigsarkivets gemmer - med en krigsdagbog skrevet af netop Børge Willy Redsted Pedersen.
Alene opdagelsen af disse arkiverede papirer, nærmest opdaget ved indbrud, er en hel bog værdig. For hvem gjorde dog det.

Den tidligere politimand, Martin Q Magnussen, dykker ned i arkivkassen og fortæller yderst spændende, levende og med et stort fortællergen om mysteriet med arkiverne, men også om mennesket Sven Hazel, som han kaldte sig, om hvoran hans hovedpersoner kom til verden, om falske identifikationskort, om hvordan Hazel fik vendt straffesagen efter krigen på hovedet, om hvordan han skiftede titel fra journalist til oberstløjtnant, en falsk titel som referer til titlen på denne bog, om Hazels evne til at få sine ting solgt til udlandet og mange, mange andre ting.

Bogen er en lækkerbidsken for alle, der interesserer sig go krigshistorie, men naturligvis også for Hazel selv.