Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Divaen Maria Callas og musikkens drama PDF Udskriv Email
Divaen Maria Callas og musikkens drama af Michelle Marly
Michelle Marly
Divaen - Maria Callas og musikkens drama
384 sider
North Publishing, Politikens Forlag
 
Uanset hvordan man vender og drejer det, er det altid sjovt at følge med i livet omkring folk, der har haft enorm betydning for diverse af verdens elementer. Og det må man sige, at Maria Callas og Aristotel Onassis har haft. På vej deres måde. Indenfor henholdsvis kunst og erhvervsliv.
Fortællingens rammer er fascinerende og begynder i Venedig i efteråret 1957, hvor Callas møder den store skibsreder til et eksklusivt bal i anledning af filmfestivalen.
Det er fascinerende at se, hvordan forfatteren lykkedes med at lade karaktererne leve og ikke mindst, hvordan dialog og samspil fungerer mellem Callas og Onassis.
Han tager hende ganske enkelt med storm med sin arrogance og sit verdensmandsship, og sådan kom det til at fungerer i en årrække, indtil han svigter hende til fordel for en lige så berømt kvinde fra USA, nemlig Kennedys enke.
Vi får en masse indblik i, hvad der har draget kvinder til magtfulde, vittige og vidende mænd og kan på den måde om ønskeligt føre det direkte over på parforhold generelt og spørge: Hvorfor foretrækker kvinder ofte mænd af en vis højde og med tegnebogen i orden og med en viden og belevenhed ud over det sædvanlige.
Ja, i Callas´ tilfælde var det i hvert fald ikke Onassis´ højde, idet skibsrederen var noget under gennemsnittet for en mand.
Man kunne hævde, at bogen blot er en forlængelse af sladderbladenes interesse for to berømtheder. Vi synes, at bogen er fantastisk, fordi den også beskriver den sårbarhed og angst, som folk kan være fyldt med på trods af, at de HAR nået toppen. Og hvorledes man bruger forskellige virkemidler for at stive sig af.
Fortællingen bevæger sig mellem nutid og fortid. På den ene side bliver vi vidne til fødslen af kærlighed mellem Maria og Aristo (som hun kalder ham), nedgangen i hendes ægteskab med den altdominerende og kontrollerende Meneghini og hendes succeser som sanger, samtidig med at vi langt senere er vidne til bruddet mellem Aristo og Maria og hendes besvær med at komme tilbage i rampelyset.
Maria vil gerne ses som den kvinde, hun er, og ikke kun det, hun repræsenterer som sangerinde. Det får vi et meget tydeligt indtryk af i bogen. Hun er en kvinde, der elsker, lider, laver fejl, og som taber. - En kvinde der havde modet til at afslutte et skrantende ægteskab for at leve sammen med den rige skibsreder, som dog aldrig giftede sig med hende. Han havde nok en skjult dagsorden, tænker man, når man læser om hans handlinger. 
Bogen fylder godt om to mennesker der vil hinanden ud fra hver deres evner, moral og etik, - og som trods alt har haft enorm indflydelse for mange mennesker.