Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Lær at styre dine tanker og følelser PDF Udskriv Email
Lær at styre dine tanker og følelser af Lars Fomsgaard
Lars Fomsgaard
Lær at styre dine tanker og følelser
268 sider
Lars Fomsgaard
 
 

En bog man aldrig rigtigt bliver færdig med, og med en masse gode forslag og referencer der kan bidrage til øget livskvalitet. Som eksempel kan nævnes, at nærværende boganmelder allerede efter første gennemlæsning har neddroslet sit mobilforbrug mere end dramatisk.
 
Det er et yderst interessant emne, forfatteren tager op i sin bog. At lære at styre tanker og følelser burde vel være enhver mands ret, idet begge dele kan bringe os ud i uhensigtsmæssige situationer -, HVIS vi ikke lære at styre dem.
I gamle dage - for en god menneskealder siden - kaldte man det for A-, B-, C og D-teorien, nok om det. Tiderne skifter.
Bogen lægger op til mange, saglige diskussioner - OG for egen regning tilføjer Fomsgaard så en del subjektive kommentarer og burde-burde.
 
Her ville det have være rart, hvis han havde valgt side og nøjedes med at referere til og kommentere på de forskellige 250 forskningsresultater, han fortæller, at bogen er bygget på.

Man bør hver dag have reserveret alene-tid, hvor man kan sidde uforstyrret. Altså uden Netflix, telefon, familie og venner.
 
Så tager forfatteren brodden af ovenstående leveregel ved omgående at tilføje.

Hvis hver dag lyder voldsomt så én gang om ugen eller HVORDAN DET NU PASSER.

Øh hvad....??

Det vil sige, der er frit valg på alle hylder i forhold til, hvordan det nu passer.

Måske passer det slet ikke. Er det så ikke ligemeget, det hele, hvis man sådan selv kan bestemme?

Fomsgaard er god til at påpege, hvordan man kan rette sin opmærksomhed mod noget mere ophøjet, hvis man f.eks. bliver irriteret over, at en fugl skider på ens nye ruskindsjakke. Så skal man takke for, at Gud ikke gav køerne vinger, for så bliver man fyldt med taknemmelighed. Et karikeret men godt og forståeligt billede. 
 
Han er også god til at fortælle, at det bedste, man kan gøre, er at bruge en terapeut/behandler så lidt som muligt og finde sine egne veje ud af ens problemer. Så kan det jo lyde lidt selvmodsigende, at forfatteren nu og da lægger op til, hvad vi burde, og hvad vi nok ville kunne profitere af.

Prøv i weekenden at lægge din mobiltelefon et andet sted, end du plejer. Osv. osv.
 
Han mener også, at f.eks. Ældre Sagen alene ved sit navn er med til at prime hjernen til at opfatte sig selv som gammel og hjælpeløs. I stedet mener han, at foreningen burde tage navneforandring til Fortsat Ung og Rørig-foreningen. Hermed overser man vel, skulle man mene, at ud af foreningens 900.000 medlemmer er der vel en ganske stor portion, der netop IKKE er unge og rørige.

Han mener også, at forelskelse er en fantastisk tilstand. Det er der bestemt også delte meninger om. Er det så fantastisk at være så besat af et andet menneske, at man hverken kan spise, sove eller tænke rationelt?

Der er således masser af ting, man vil kunne diskutere ud fra bogen. Der er linet en masse undersøgelser op, og vi går ikke fri af endnu en gang at få læst og påskrevet om Pavlovs hunde, der efterhånden bliver godt oplært i at tage for sig af retterne.

Samlet taler vi om en bog, der dog er ganske er læsværdig og som indeholder en masse gode eksempler på, hvad man kan stille op med sin mønsterbrydning, sin hjernetræning og sin autopilot, så gamle vaner bliver slettet og nye muligheder opstår.

Fin bog at få idéer af. OG følger man ideerne til dørs, at øge livskvaliteten.