Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Huller i skydækket PDF Udskriv Email
Huller i skydækket af Lars Bjerregaard Jessen
Lars Bjerregaard Jessen
Huller i skydækket
265 sider
Mellemgaard
 
Et godt bud på, hvad der sker inde i en mands hoved og sjæl, da tilværelsen rives itu. Hans kæreste går fra ham. Vupti sådan. Rasmus der tydeligvis er tryghedsnarkoman og ikke umddelbart er i stand til at skifte spor. 
Ud af det blå fortæller hans samlever, Berit, at hun vil flytte - efter otte års parforhold.
Der er meget desperation i Rasmus´ reaktion, og det er der måske ikke noget at sige til. Desperationen afspejler sig dog også i teksten med den hastighed, hvormed handlingen når fra punkt A til punkt B efter denne episode. Vi skal videre, videre.
Der går ikke mange sekunder, fra Rasmus får at vide, at hun har budt på et byhus, til han udbryder, at hun da ikke bare kan smadre alt det, de har opbygget i løbet af de sidste otte år.
Den stil tager forfatteren med sig fra en af hans tidligere bøger, hvor læseren flere gange ikke får lov at fordøje, før vi er videre. Det kan godt virke lidt hovsa og abrupt.
Det går lidt for hurtigt visse steder.
Også på et tidspunkt da han skal købe nye møbler; for temmeligt mange penge. Vips, så er Rasmus der med VISA-kortet.
Men ok, det er Bjerregaard Jessens stil.
Og til gengæld byder teksten på mange, sjove formuleringer og små sproglige finesser, så man bliver glad i låget, og DET kan bringe en videre frem i bogen, der her og der kan synes lidt tung af al den tankemylder og de overvejelser, Rasmus går rundt med.
Men han kommer videre i livet, og både fysisk og psykisk rundt forskellige steder i verden, f.eks. Marokko og LA men mestendels Malaga-området i Spanien, hvor Rasmus får kontakt med en gammel skolekæreste, Camilla, som på sin egen måde hjælper ham videre.
Mod slutningen af bogen, der også aktuelt kommer omkring tiden med tests og mundvind, åbnes der en række spørgsmål omkring, hvad der er vigtigt i livet for Rasmus. Er det trygheden, kærligheden eller noget helt andet....??
Noget endegyldigt svar får vi ikke, og sådan skal det være. Gode bøger går til kanten og efterlader læseren i et vadested, hvor fantasien og erfaringerne mødes og sætter kursen for tilværelsen fremover.