Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Filosofi og empiri PDF Udskriv Email
Anita Naemi Holm
Filosofi og empiri
176 sider
Aalborg Universitetsforlag
 
Det er ikke altid, at bøger om filosofi giver nye aspekter til viden og adfærd for menigmand. Det gør den her, der ovenikøbet er letforståelig og bringer filosofiens metoder ind i en kontekst, der ved blot én gennemlæsning giver mening.
Tag f.eks. skitseringen af livskvalitet ifølge livstilfredshedsteorien.
Det globale aspekt i livstilfredshedsteorien, fortæller bogen, består i, at man skal være tilfreds med hele sit liv og dermed lave en global eller samlet evaluering af livet og lægger således et holistisk perspektiv på livskvalitet og påregner små, enkeltøjeblikke af livsnydelse som irrelevante i denne sammenhæng.
Teorien implicerer, at to forskellige mennesker i princippet kan leve to, identiske liv, men samtidig have to, forskellige livstilfredshedsvurderinger og dermed forskellige niveauer af livskvalitet. Det væsentlige er nemlig ikke, om man er tilfreds med livet, men om man er tilfreds nok med livet. Hvilket også kan ses på tilfredshedsskalaen ud fra de to personers forrskellige forventninger.
Lyder det højtragende?
Det er det ikke. Bogen her hjælper os til en legalisering af, at det er ok at være tilfreds med livet ud fra ens egen målestok, samtidig med, at den gradbøjer filosofien og empirien og kommer med mange, forskellige gode eksempler på, hvordan man i anvendt filosofi ved hjælp af særlige overvejelser kan nå frem til, hvordan specifikke undersøgelser kan bruge i forskningsprojekter. Læseren får også rigtigt mange, brugbare overordnede refleksioner over filosofiens funktion, mulighederne og udfordringer.