Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Disse øer - store, små PDF Udskriv Email
Disse øer - store, små af Bertel Kristensen
Bertel Kristensen
Disse øer - store, små
350 sider
Trykværket 


De har jo så inderligt ret, når de siger, at der er en sværm af guldgruber at hente, hvis man bliver hjemme i Danmark, når man enten er mættet af udlandet, eller man bare har lyst til at fordybe sig i det danske.
I en fremragende bog er der nu mulighed for at dykke ned i historien om et halvt hundrede danske og færøske øer.
Der på forskellig vis er bemærkelsesværdige og nogle til at komme over på, andre blot til at vide, de er der, og at der boede mennesker engang.
Vel at mærke også de helt, helt små øer, som er så små, at man nærmest ikke kan betegne dem som øer, men mere små albuer eller næsser.
Den fortæller historier om præster, der gik mange kilometer over isen i isvintre for at forrette gudstjeneste, den fortæller hvordan Læsø og Anholt for tusinder af år siden sandsynligvis har været landfast med Jylland, den fortæller historien om Eskilsø og Augustinerordenen, om Reersø, og hvordan radiostationen i begyndelsen af tresserne her blev brugt som supplement til Lyngby Radio, og hvordan øen ved højvande bliver nærmest ukendelig, og hvordan øen har haft betydning under Anden Verdenskrig. Også det forsvundne ørige i Nakskov Fjord samt en større afhandling om Thurøs historie er medtaget.
Udover også de kendte øer som f.eks. Samsø, Ærø og Endelave er bogen illustreret med dejlige tegninger og kort, der gør udgivelsen til en nydelse at gennemlæse, idet man også får tilført en enorm bunke paratviden om de danske små og store øer. 
Om livet dengang, om livet i vore tider.
Uanset hvor meget, man ved om Danmark og dansk natur, vil vi vove den påstand, at bogen her vil kunne tilføre alle interesserede noget nyt på den ene eller anden måde.
Areal, befolkningstal, adgang med færge, turebåd eller egen båd, overnatnings- og indkøbsmuligheder, fugeliv og planteverden.

Alt det indeholder bogen også. Det gør den meget værdifuld.