Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Logbog ved rejsens afslutning PDF Udskriv Email
Logbog ved rejsens afslutning af Ib Michael
Ib Michael
Logbog ved rejsens afslutning
316 sider
Gyldendal
 
Et smukt statement over et smukt forfatterskab.
Det er tid at gøre tingene op. Det er tid til, på egen måde, at fremhæve og sige tak til de mennesker og de idéer og de kilder, der var med til at gøre livet fuldendt. Som gav livet juice, retning, mening, og ikke mindst modet til at forfølge de drømme, man har som ung, og som man heldigvis ikke aner, hvor fører hen.

Ib Michael har aldrig været bleg for at fortælle om sin vinterdepression. Det skulle lige være, som man nu tør sige det lakonisk, bleg for solen, hvorfor forfatteren gennem en årrække er taget til Thailand for at finde varme, stemning og helbredende kraft samt dykkermuligheder.

Ofte hører det ganske enkelt med til store forfatteres DNA, at de lider af sligt, og må det så bekomme dem vel, at den kunst, der kommer ud af den, kan bære og nydes i fulde drag.
Man kan være enig, man kan være uenig i Ib Michaels holdninger og tilgang til tilværelsen og menneskeheden. Men uomtvisteligt er det, at han formår at give bogelskere en oplevelse, der trænger ind gennem adskillige forsvar, og som evner at inkludere læseren, omfavne vor tilværelse og give inspiration til, hvordan man måske står lidt stille nu og da og tænker over tingene og kommer videre i livet på en bevidst måde.
Bogen her er skrevet i det fjerne, og man må sige, at varmen metaforisk dukker gevaldigt op mellem linjerne, ligesom det krystalklare vand, den krydrede livsstil og de eksotiske og krydrede nuancer fremmer læseglæden ved at infiltrere ord og syntakser, så man bliver hevet et andet sted hen, for en stund omend, og kommer med forfatteren en tur rundt i tanker, glæder, handlinger og oplevelser, han har haft gennem livet.

Hans seksuelle oplevelser med en mand i sin tidlige ungdom, hans tanker på rejserne gennem Amazonas, aktionen i Rebild Bakker, hans erfaringer med studenterjobbet på Gyldendal, erfaringerne med den frygtede 2er-roman, hans erfaringer i udgiververdenen, på Nordkaperen, læren om dykning i Middelhavet, - ja rigtig meget hvad der måtte være aktuelt, når man ønsker at komme godt omkring i den sidste ende af livet, hvor det giver mening at opsummere for at sige tak til livet og, at der er andre, der er mere kampklare og godt rustede til at tage over i de kampe, man nu har ført.

Ib Michaels bog er ikke "kun" en erindringroman. Den er en hyldest til det liv, han har levet, og dermed en hyldest til det univers, der giver muligheder for en række oplevelser helt ud over det sædvanlige, såfremt man tør gå efter de drømme, det aldrig i så muligvis tilrettet udgave det er for sent at begynde på - netop for at opleve noget helt ud over det sædvanlige.