Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Storm P. - klovn i cirkus PDF Udskriv Email
Storm P af Poul Kragelund
Poul Kragelund
Storm P. - klovn i cirkus
109 sider
Hovedland
 
Forfatteren sammenfatter på en vis måde ganske klart i bogen, hvad livet for Storm P var:

Hans produktion fremstår som en grotesk billedbog og fyldt med komedier og tragedier. Komikken og tragikken går hånd i hånd.

Sætningen er formuleret i Poul Kragelunds beskrivelser af Storm Ps maleriproduktion. Men for os at se kan den beskrivelse omformuleres til en decideret levnedsbeskrivelse, når man gennemgår bogen. Det er en ganske fremragende bog, tilpas i sin størrelse til, at man tør gå ombord i den, og samtidig dækker den de nuancer og anekdoter i og om Storm Ps liv, der er vigtige for at forstå, hvad der skabte og omgav denne for vort kulturliv så vigtige kunstner.

Hvem kender f.eks. ikke historien om en lille fjer, der bliver til fem høns?

Storm P udarbejdede under besættelsen en plakat, bestilt af Justitsministeriets Propagandakontor. Pakaten skulle gøde jorden for en ministeriel bekendtgørelse, hvor udspredelse af urigtige oplysninger og meddelelse er forbudt og straffes med bøde eller hæfte. Under skærpede omstændigheder med fængsel indtil to år.
Ironisk nok fik Storms plakat ikke nogen lang levetid. En af de høns, han tegnede på plakaten, lignede nemlig efter kritikernes opfattelse Thorvald Staurning for meget. Datidens statsminister. Hvilket man ikke kunne have. Så plakaten blev trukket tilbage.
 
Sådan var Storm Ps liv fyldt med pudsigheder og op- og nedture.

Storms humor kunne både have et diskret samfunds-satirisk bid, men også over - og overtoner af det tragiske og det trafkomiske.
Videre følte Storm sig i høj grad draget af cirkus- og klovneverdenens univers, hvor poesi, tragik, humor og eventyr smelter sammen.
Og det er det, denne meget let tilgængelige og samtidig dybe bog handler om. Som bonus får vi en masse historier om Storm Ps liv, hans virketrang og hans egen version af, hvad der drev ham og hans produktion.