Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Den sidste PDF Udskriv Email

Den sidste af Ib Ivan Dahl
Ib Ivar Dahl
Den sidste
236 sider
Ravnerock

En smuk bog skrevet med hjertet. Og med forstanden så ordene giver genklang langt ud over de trykte sider.
Vi læser om et erhverv, der engang var stolt og stærkt og understøttede fortællingen om Danmark som søfarts- og fiskerrination.
Så kom den totale industrialisering, forringelserne af havenes miljøstilstand, beskæring af torskekvoter, lukning af ålefiskeri -, og alt muligt der tvinger fiskeren Erik i Det sydfynske Øhav til at omlægge sit fiskeri.
Samtidig bliver han nødt til at tage hele sit liv og identitet op til revision. Det er nemlig ikke kun i erhvervet, det kniber. Det er også i hans ægteskab. Samtidig er der dommedagsstemning, idet vi lever i en tid med krudt, kugler og krig i Ukraiine.
Samtiidig ihukommer han sig faderens fortællinger om bomber og ødelagte skibe i 2. verdenskrig.
Vi har at gøre med en bog, der kommer godt og dybt ind i livet, som det har artet sig gennem de seneste mange årtier set gennem fisketrawlere, kvoter, bundgarnslicens, og hvad der ellers hører fiskeriet til. 
Man bliver nostalgisk af at læse bogen. Og eftertænksom. For hvad søren skal de stakkels mennesker gøre, der er blevet opfostret gennem generationer til at fange fisk på havet -, for lige pludeselig at se tilværelsen smuldre under dem.

En uhyre velskrevet beretning, vil vi næsten kalde det, fra havet, - også i metaforisk forstand. Et oprørsk hav der byder mennesker vuggende bølger og rasende storme.