Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Dommere tænker ikke højt PDF Udskriv Email
Dommere tænker ikke højt af John Mosegaard
John Mosegaard
Dommere tænker ikke højt
360 sider
Mellemgaard  
 
En overordentlig spændende bog hvor vi får en masse at vide om retsvæsen, dommerstand, kriminalsager og alt muligt i den boldgade -; fortalt i et forståeligt og direkte sprog; og i parantes bemærket uden, at man skal forholde sig til snirklet kancellistsprog og kedelige paragraffer.
Bogens indhold gør på en vis måde op med bogens titel, idet dommeren nemlig til glæde for vi andre undtagelsesvis tænker højt, når han - indenfor sin tavshedsramme naturligvis - kommenterer på en lang række sager, vi har hørt om. Men også om sager der nærmest aldrig når uden for retssalen, idet de umiddelbart virker små, men hvor man til gengæld får et glimrende indblik i, hvordan retssystemet virker.
Udover at forfatteren giver os et indblik i rigtig mange facetter af rets- og domspraksis, ja så er det også nærmest en tur ned ad Memory Lane, hvis man har studeret i Århus eller København og måske ligefrem er løbet ind i forfatteren, der oprindeligt ville være noget helt andet. Men af skæbnens uransagelige veje så blev dommer og landsdommer.

Vi kommer også godt rundt i landet på steder, vi kender, Gl. Skovriddergaard ved Silkeborg, Nyborg Strand, Stakladen, Købmandsskolen og Arkitektskolen i Aarhus. Vi får tillige en ikke uspændende og genkendelig historie om, hvad der formede den unge Mosegaard, og at især gymnasietiden satte sit præg på ham. Hvordan det var at vokse op på landet i tresserne, hvilke tanker han har gjort sig omkring kristendom versus astronomi og mange, mange andre ting, de helt sikkert har været med til at modne ham og sat sit umiskendelig præg på mennesket i dommersædet ved tidens store og mindre retssager.

En ganske fin bog der er til at blive klog af og værdigt tager læseren med på en rundtur i en dommers tanker såvel som handlinger.