Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Putins Rusland PDF Udskriv Email
Putins Rusland af Carsten Jensen
Carsten Jensen og Mette Skak
Putins Rusland
195 sider
Frydenlund
 
En spændende og oplysende bog der i et direkte og sagligt sprog fortæller historien om det Rusland, der er latent sprængstof kloden over idag og om den Putin, der i mere end tyve år har haft alt at sige i bjørnen mod øst.
Forfatterne har med fire andre Ruslands-kendere formået at dykke godt og grundigt ned i materien om verdens største land og fortæller på fremragende vis om det Rusland, der ganske vist udadtil forsøger at få resten af kloden til at have respekt for en slags overmagt, men som alligevel idag på væsentlige punkter er svækket.

Fra udenrigsministeren til klimapolitikken, fra den pressede Putin til våbensalg, fra demografien til den store fædrelandskrig, fra kirken, selvforståelsen og landets ageren i Mellemøsten til oligarkerne.

Alt fortalt i en levende kontekst og med et historisk tilsnit, der øger forståelsen for, hvorfor Rusland mente, de havde ret til at gå ind i Ukraine.

Sovjet er milevidt fra vore vestlige styreformer, og mens Vesten begik den enorme fejl at tro, at vi nærmest var partnere og gode venner og kunne spille lige op med russerne, så havde Putin i virkeligheden en helt anden dagsorden. Det fremgår tydeligt i bogen, hvornår, hvordan og hvorfor dette kom snigende.

Bogen kommer naturligvis ind på brede dele af politikken i det store land, men også økonomi, regimets modstandere og de forsøg på folkeligt oprør som Putin på enhver måde har slået ned på bliver beskrevet. På en måde så vi er med hele vejen igennem uden, at vi behøver at læse det samme to gange. Vi er med på første tilhørerrække, og det gør bogen værd at læse, om man har den mindste interesse ikke bare for Rusland, men som for den verden, der berettiget føler sig truet af den store nabo mod øst.