Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rigmanden PDF Udskriv Email

Rigmanden

Birgitte Wulff
Rigmanden
361 sider
Grønningen1

 

Birgitte Wulff fortsætter i fin stil fra sin første bog i serien om journalist Anne Velin. Spændingen er i top, som man nu siger, fra første side, og ja, når man først er kommet igang, så ER den svær at lægge fra sig.

Masser af location dropping som Banegårdspladsen i Århus, Gellerupparken, de hippe cafeer, Oddervej, Strandvejen, Fløjstrup, Radio4, Samsø, Aarhusburgten og Djursland. Altsammen noget der er med til at veriicere, hvis man kan sige det sådan, så man som læser næsten føler sig placeret midt i alting.

Charlotte Villum - fra en dyr adresse syd for Aarhus - kontakter journalisten, der har store udfordringer med sin karriere. Anne bliver bedt om at undersøge, hvordan Charlotte har fået stjålet en hestetransport. Selv om hun ikke ved en dyt om hestesport, siger hun ja til opgaven; for det er, hvad der er til hende, der altså må tage, hvad der nu er, for at overleve.

På jagten efter køretøjet befinder hun sig pludselig i hestesportelitens verden. Og her er der ikke nødvendigvis rart at være, for her handler det naturligvis om prestige, konkurrencer og penge. Masser af penge.

Vi kommer omkring både svindel med lastbiler, dyre heste, korrupte og anløbne advokater, voldelige hjemmerøverier og indsmugling af kokain.

Vi får snuden dykket godt og grundigt ned i journalistens færden i cirkler, hvor egne interesser går langt, langt forud for både landets love og et anstændigt moralkodeks.

Cartier-ure, Gucci-logoer og BMWer hvirvler rundt på siderne, og forfatteren har godt fat i stoffet, uden at vi som anmelder kan sige, vi har lejlighed til at efterprøve, om tingene nu også i de kredse foregår sådan, som vi får det serveret.


Men hvorfor skulle det egentlig ikke det, selv om vi har at gøre med fiktion. For bogen emmer af realitet, og Birgitte Wulff har da også været på grundig research f.eks. hos en af landets top-advokater, politiet og redaktionschefer. Og med det in mente bliver vi overbevist om, at bogen her er oplagt til filmatisering.

Alt godt til forfatterren, tak for en fremragende læseoplevelse. Alt godt venter læseren, der får bogen i hånden.