Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Billy Summers PDF Udskriv Email
Billy Summers af Stephen King
Stephen King
Billy Summers
528 sider
Hr. Ferdinand
 
Noget af det bedste ved King er hans eminente måde at skabe liv på mellem linjerne og gå så meget i detaljen, at man nærmest bliver forskrækket over, at det kan lade sig gøre. Skal vi finde noget næstbedste er det, at han som forfatter har været igang i så lang tid, at hans plots og idéer er fostret som nye men med baggrund i en menneskealder lang karriere, hvilket kan mærkes som erfaringernes mester.
Med andre ord, er Stephen King fulgt med udviklingen i en genre, hvor mange, nye forsøger sig, men at det fortsat er mesteren, der hitter.
Billy Summers er lejemorder med hjertet på rette sted. Ja, det står der altså på bogens bagside, og den skal man lige sluge.
Meningen er dog god nok. Billy likviderer nemlige, som der videre står, kun onde mennesker, ellers kan han ikke sove om natten.

Nu planlægger han dog at lægge sin metier på hylden, men først skal han have fuldført sin absolut sidste mission.

Siden han er højt dekoreret krigsveteran fra Irak, en sand mester i skjul og forsvindingsnumre, så den ligger vist lige til højrebenet, mener han.

Naturligvis skal det gå helt anderledes.

Det sidste job er noget vanskeligere end mange af de tidligere. Det kræver, at han i månedsvis spiller roller, bliver gode venner med sine naboer og opdigter et cover på, at han er ved at skrive en bog. I og for sig et uskyldigt alibi, der giver adgang til mange scener og muligheder, men er det nu også så let.
 
Beskrivelser og dialoger er fortættede i bedste King-stil.

På en eller anden måde bliver vi umærkeligt optaget af Summers karakter og fatter lige så langsomt sympati for ham. Egentlig ganske uhyggeligt. Sympati for en lejemorder?? Den er jo ikke ny, men Stephen King giver den twist på ekstra twist, så man gang på gang falder over, at ham ville vi da egentlig gerne have med til bords ved lejlighed.

Billy føler imidlertid efterhånden lede ved at have bedraget en masse mennesker, hvorfor han reelt sætter sig ned og begynder på bogen om sit eget liv. DEN er ny, og vi når godt omkring hans barndom og opholdet i Fallujah i Irak med masser af krig og vold. 

Plottet er ganske overbevisende og med meget stærke karakterer og med et stærkt bagvedliggende budskab om, hvordan det er at leve som forfatter og skabe den verden, man har lyst til, og ligger der også her en påfaldende opfordring til vi andre om gennem friheden at skabe os den tilværelse, vi inderst inde brænder efter.

Og - pas på, kære læser, der er masser af overfald, overgreb og seksuelle traumer i bogen. Den er barsk. Men mere end spændende.