Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Syv myter om demokrati PDF Udskriv Email
Syv myter om demokrati af Svend-Erik Skaaning
Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning
Syv myter om demokrati
208 sider
Aarhus Universitetsforlag
 
En bog der er godt skrevet ud fra nogle af tidens sammenbrud og antast på demokratier fra Mali, til Thailand og Washington, hvor demokratiet reelt var i fare 6. januar 2021 og i tiden derefter.

Det har rejst så mange spørgsmål om demokratier og deres berettigelse, og om tiden er løbet fra en bred styreform, eller om det blot er myter, som despoter og lignende gennem hybridkrig forsøger at påvirke en befolkning igennem.

Bogen gør op med, om demokratier kun er for vesten, om de er ineffektive, om hvorvidt katolicismen var en hæmsko for demokratiet og også de evindelige, vebale slagsmål mellem to helt forskellige synspunkter, nemlig at islam og demokrati er uforenelige størrelser og så det modsatte, at islam netop i disse år gennemfører reformationer på linje med den prostetantiske.

Det er en bog til at blive klog af, idet den tager os mange, mange år tilbage og lader os opleve historiens og romernes vingesus og sætter gode paralleller op til magterne og afmagterne i demokratierne som styreform. Og påpeger eksempelvis, at der går en lige linje fra de middelalderlige, repræsentative institutioner og så til moderne parlamenter.

Filosoffer og store tænkeres indflydelse er stærkt repræsenteret i bogen, ligesom den fortæller, at alle krige siden 1815 er blevet vundet af demokratier.

Er man det mindste interesseret i demokratiet som styreform eller verdenshistorie som sådan, så er det en let, overskuelig bog-, men med store dybder.