Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sangfugle PDF Udskriv Email

 Sangfugle af Christy Lefteri
Christy Lefteri
Sangfugle
350 sider
Jentas
 
En hjerteskærende bog, hvor igen sangfuglen er en delikatesse, og nu på Cypern. Bogen er fyldt med metaforer, der gør den eksemplarisk at læse, hvis man elsker at læse en bog med handling, der samtidig kalder på nogle dybere lag.
Nisha har forladt sit hjem i Sri Lanka og krydset havene i forsøget på at give sin datter en fremtid.
Hun passer et fremmed barn om dagen for at sende penge hjem til Sri Lanka, hvor datteren befinder sig, og hvor kontakten til hende foregår gennem en tablet.
Vi får en klar oplevelse af, at Nisha bliver behandlet som et instrument og ikke et menneske. Hun er så at sige fanget i et fremmed land uden klagemuligheder.

Nishas elsker er krybskytte og elsker at jage små sangfugle under deres vintertræk til Afrika. Han drømmer om at blive gift med Nisha. Denne drøm bliver knust, da hun lige pludselig forsvinder.
Så er det, at ikke ret mange interesserer sig for en forsvundet tjenestepige i et fremmed land.

End ikke Petra, hvis barn hun har passet i alle disse år, ved meget om Nisha.

Dobbelt-effekten slår igennem, dels fordi et menneske forsvinder, dels fordi ingen rigtig ved noget om personen.

Romanen er en tragisk historie, som findes ganske genkendelig i mange lande i 2022. Dem vi ikke ser og genkender som mennesker, måske fordi de ikke matcher med vor forestilling om, hvordan folk er. Fordømmelsen og forkastelsen lurer. Flygtninge, migrantarbejdere, de fordrevne, de udstødte, indfødte amerikanere i indianske reservater. Listen er alenlang. Og udover at være kanonspændende sætter bogen her med stort bravour spot på problemstillingen, som mange lukker øjnene for, men som mindst lige så mange er ofre for og står midt i.
 
 
 
Læs anmeldelsen af Biavleren fra Aleppo her.