Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Danmarks flyvehistorie PDF Udskriv Email

Danmarks flyvehistorie af Ole Steen Hansen
Ole Steen Hansen
Danmarks flyvehistorie
424 sider
Turbine

Vi kommer overordentligt godt omkring i den her coffe-table-book, der vil se fantastisk ud i enhver klub og på enhver flyentusiasts bord.
Et af kapitlerne hedder Nedtur og handler om Ellehammers forsøg med sin flyvemaskine (nedtur) på Kløvermarken ved København.
I detaljer får vi at vide, hvordan piloten Knud Thorup så blev overtalt til at komme i luften. Han havde fløjet både for Aarhuskonsortiet Dansk Aviaatiks Blériot og B&S Monopolet, dog uden det helt store held, men god til at forhandle var han dog, idet han lagde stærkt ud med af Ellehammer at forlange 140.000 kroner i 2020-priser for at flyve Kløvermarken rundt nogle gange.

Og så vi ellers en masse detaljer at vide om netop Ellehammers og Thorups indbyrdes brevudvekslinger, og forlangender. Det eneste, man kan savne, er måske, at forfatteren fortæller om den nedtur, som mange flyentusiaster følte, da Egon Weidekamp i halvfjerdserne endeligt forpurrede et dansk flymuseum netop på Kløvermarken. Det var jo sådan set også nedtur.

Ellers må vi sige, at her er tale om et fantastisk og godt illustreret værk med billede af SAS-bladet Vi flyver, af første maskiner over Nordpolen med Guttorm Viking, billeder og illustrationer af stewardessernes uniformer, billede af præsident Charles de Gaulle i Finn Viking, den første Caravelle hos SAS, billede af Jumbojet nr. 500, Cimber Airs såkaldte spritrute, historien om DAT, vi er på rejse med Fokker-flyene, her er billeder af Jabiru, den første fire-motorede og historien om udviklingen af Kastrup Lufthavn.

For bare at nævne nogle få meningsfulde og spændende historier, ligesom vi heller ikke snydes for historien om Wampas tur over København.

Det her er 1. bind af ialt tre om flyvning i det 20. århundrede. Bind to vil skildre fritidsflyvning, skoleflyvning, taxaflyvning, alt hvad man bruger små fly til, mens bind 3 vil handle om den militære flyvning i Danmark fra 1912 og til idag.

Vi må sige, at der er tale om en flyvende start.....