Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Job, stop go PDF Udskriv Email
  • JOB - STOP - GO af Helen Kobæk
Helen Kobæk
Job stop, go
134 sider
Life Publishing
 
Det er nogle sjove formuleringer og nogle i vores øjne meget generelle vendinger, forfatteren benytter sig af i bogen. Pengepressede, opsparingsunivers, pauseopsparing, pausefond, pausereform, forandringstempo.

Nye gloser skal da også på bordet, hvis der skal ske noget nyt, og det er bogens mission.
At få noget nyt til at ske.

Det er en ganske interessant bog, omend den er noget resolut i mange af konstateringerne uden videre belæg og dokumentation. Her må man så have tillid til, at forfatteren gennem sin erfaring, status og research er ok med sine påstande om at

Vores ungdom lige nu har ikke et positivt syn på fremtiden.
Lige nu har vi en ungdomsgeneration, der i højere grad vælger fællesskabet fremfor sin egen vej i livet.
Alderdommen kan godt forberede sig på at få et ordentlig los i sine runkne boller.
Det, mennesket siden tidernes morgen har frygtet mest er at ingen har brug for en.

Tja.

Når man så fratrækker diverse subjektive og lidt platte udsagn om f.eks. Trump og Bruce Willis i netundertrøje, så er der da tale om en ok debatbog om, at vi skal skabe et samfund, der består af pauser gennem livet fremfor en kæmpepension i slutningen af tilværelsen.

Der er masser af idéer, og det vil under de rigtige former kunne udløse fine, nuancerede samtaler i vennegruppen.

Hvem vil ikke gerne kunne holde en del pauser i livet midtvejs, fremfor at vente med en stor pause, når det hele er ved at være forbi?

I bogen argumenterer den tidligere Pen-Sam-direktør for, at vi skal ændre pensionssystemet radikalt. Til f.eks pauser, der skal bruges til personlig udvikling.

Der er sådan lidt af hvert. Boligdebat, klima, forslag om statsindkøb af fast ejendom, opsparing som pauserente, lidt skælden ud over det nuværende system.

Af en eller anden grund bliver man træt af at læse bogen ud i en køre. Måske er der for mange vilde idéer, måske vi bare ikke tror på det, måske er der ganske enkelt for mange guldkorn til én bog.

Vi kunne anbefale, at man tager emnet ét for ét og får debatteret godt og grundigt igennem, hvilke muligheder, der er for at ændre systemet, i og med, at en af bogens konklusioner er, at det nuværende pensionssystem er håbløst forældet.