Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

One - min selvbiografi PDF Udskriv Email
One: My Autobiography af Peter Schmeichel
Peter Schmeichel
One - min selvbiografi
416 sider
Politikens Forlag
 
Det her er tæt på at være enhver selvbiografis moder. Velskrevet, bredtfavnende, ægte, nuanceret, hjertevarm. Sådan set en masse af de helt store gloser bliver vi nødt til at hive frem for hurtigt at beskrive det tidligere fodboldikons selvbiografi.

One er i en liga for sig. Den fanger øjeblikkeligt læseren og er et klasseeksempel på, at den tidligere sportsstjerne ønsker at dele sit liv med OS og ikke blot fremhæve HAM SELV og hans bedrifter.
Det er sportsmansship, det er sportsånd.

Fra tragedierne i hans familiære bagland - som den forfærdelige skæbne der overgik hans bedsteforældre - over en far der var både spion og kriminel - og så til de største triumfer på fodboldbanerne ude og hjemme.

Alt beskrevet så vi sidder og taler med Schmeichel selv og ikke et øjeblik falder af og mistænker hovedpersonen for at pynte på historierne eller udelade mere, end man selv for en offentlig person nok har behov for at kalde sit privatliv.

Med en pen så let og flydende fortæller Schmeichel om, hvordan kulturen i fodbold er skiftet til, at man nu er åben omkring sine tanker og følelser. Om hans syn på Ferguson. Om afskeden med Manchester United. Om hvordan han idag spiller golf med Ian Wright. Om hvordan hans søn Kasper har profiteret af, at de to ligner hinanden så meget.

Han fortæller om, hvordan han i skoletiden absolut ikke var nogen eliteelev, og han fortæller også en masse om, hvilke mennesker i fodboldverdenen, der varmer hans hjerter og udløser hans sympati, også selv om vedkommende måske ikke andre steder er de mest elskede.

Alene her stråler bogen og dens forfatter af overskud.

Og så er vi gennem et helt kapitel naturligvis med ved den helt store 1992-triumf i Sverige og om, hvordan han klarede et straffespark fra Marco van Basten ved på forhånd at have besluttet sig til at springe til venstre.
 
Et af de store temaer i bogen er, at man skal turde og ikke tænke. Når man tør og ikke tænker, så er man ifølge Schmeichel i Risk Mode. Så er der intet, der kan stoppe dig.

Det kunne vi andre måske lære noget af.

Nu har vi i hvert fald lært, at den store dansker ikke blot kan trylle i en fodboldkamp. Nu kan han også trylle med ord.