Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Tøbrud PDF Udskriv Email
Tøbrud af Arne Dahl
Arne Dahl
Tøbrud
407 sider
Modtryk


Deer har fået sig et skrivebordsarbejde efter, at hun fik amputeret sit underben af de forbrydere, hun havde voldsomt i kikkerten. Tryk avler åbenbart grusomt modtryk. Og eftersom Deer er meget lidt funktionsdygtig i krævende, fysisk politiarbejde, så må hun tage til takke med, hvad der tilbydes.
Så er det, at hendes politiinstinkt opdager en mulig sammenhæng mellem nogle voldsomme dødsfald. Hendes overordnede er naturligvis helt uenige. Men alligevel går Deer videre med sagen sammen med Molly Blom og Sam Berger, der har forladt politiet til fordel for eget sikkerhedsfirma.

Bogen er den sidste i serien, og der er taget godt hånd om karakterne. Og handling og plot er i top.
 
Hvorfor bliver der fundet døde kroppe på en strand, hvem er det, der på baggrund af en fæl fortid forsøger sig med drab og ugerninger mange år senere, præcis med en måneds mellemrum, og hvorfor går en anden seriemorder løs samtidig og myrder tidligere medlemmer af Hells Angels.

Er der en sammenhæng?

Arne Dahls skrivestil er både metaforisk, mystisk og  drømmende, det sidste dog i mindre udpræget grad her ved slutningen af Berger-Blom-æraen. 

Bogen smider denne gang om sig med virkemidler og viden inden for terapi, bioteknologi, plastickirurgi og jagten på det evige liv. Sådanne virkemidler er brugbare i et vist omfang i kriminalromaner, og Arne Dahl går lige til stregen for evnen til at få læseren med indenfor sofistikeret naturvidenskab.

Og så får vi linet op, hvilke muligheder, der er for at kende en morder.

"Hvis der er tale om en og samme morder, og det er jo vores grundhypotese, så er han en veluddannet og intelligent vovehals, som vil beundres. Men samtidig med at han virker utrolig velstruktureret, fremtræder han også som en ren galning. Tænk gummibåd. Tænk økser i panden. Tænk velkæmmet skæg".
 
Læseren kommer godt med i opklaringsarbejdet og bliver hvivlet godt ind i de overvejelser og analyser, der ligger til grund for at finde årsagerne til forbrydelserne OG gerningsmanden.