Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Pige træd varsomt PDF Udskriv Email
Pige træd varsomt af Jakob Steen Olsen
Jakob Steen Olsen
Pige træd varsomt
320 sider
Grønningen1


Det er en kendt sag, at kunstnere lever livet farligt. Store kunstnere, der har givet verden så meget, dør unge. Elvis, John Lennon, Jim Morrison, Roy Orbison, Amy Winehouse, listen er uendelig.
Danske kunstnere er ikke gået fri, og er de ikke gået bort tidligt, så er det en kendt sag, at mange har haft alt fra gevaldige udfordringer til decideret at leve et kummerligt liv med druk, selvmordsforsøg, hjerteproblemer, kærlighedssorger og alt muligt i bagagen.
Og mange har ganske enkelt slidt sig op.
Det forsøger Jakob Steen Olsen at perspektivere i bogen her, der er fyldt med tragiske historier omkring de store og så de HELT store. Lige fra Ole Thesstrup, Hannah Bjarnhof, Liva Weel og Knud Rex, til Stig Lommer, Preben Kaas og Dirch Passer.
 
Fælles for dem alle er, at de gav meget til deres samtid. 

Men gennem de 50 kapitler, som bogen her består af, bevæger forfatteren sig ind i skyggerne og om på bagsiden af de åæne facader.
Nogle af historierne ryddede forsiderne, andre blev dysset ned.

Hvorfor er lykken så lunefuld, kunne man passende spørge efter at have læst kapitlet om Karen Jønsson, der fik sit store gennembrud hos Stig Lommer i 1936, men endte med skilsmisse kæmpegæld efter nedturen at have prøvet sig som bar-ejer. Og man græmmes langt ned i de små sko, når man læser, hvordan Ole Ernst misbrugte sig selv i en kæmpebrandert på statuen foran Det kongelige Teater, eller hvordan Osvald Helmuth tyranisserede alt og alle.

Helt nøjagtigt, hvad bogen skal bruges til, det forsøger forfatteren at forsvare og fortælle noget om i forordet. For os virker det mest af alt som supplement til sladderpressen og som anledning i at svælge i den forargelse, der herskede særligt på de tid for mange årtier siden, da skandalerne løb helt af sporet.

Er man til sladder og skandaler, så er bogen et godt bud. Den er glimrende skrevet.