Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Nattens Børn PDF Udskriv Email

Nattens børn af Camilla Läckberg

Camilla Läckberg
Nattens Børn
137 sider
Alpha

 

Forfatteren kan noget med spænding, og at holde læseren i sin hule hånd. Og få os neglebidende helt ud på stolekanten. 
Nu viser hun også, at hun kan fortætte spændingen til en mindre udgivelse, der lige kan klares på en togrejse fra Aalborg til København.
Fire teenagere skal holde nytårsaften i en villa ved Stockholm; de har kendt hinanden fra små og altid troet, der kendte hinanden rigtig godt. Som aftenen skrider frem viser det sig, at de hver især gemmer på hemmeligheder, der vil få fatale konsekvenser, inden klokken slår tolv....
Så er scenen sat.
Hævn, voldtægt misbrug, mangel på selvværd er nogle af temaerne i bogen, der er hamrende spændende, og det gør den så virkelighedsnær, at man som læser ofte tager sig i at tænke, hvorfra kender forfatteren dog mine hemmeligheder.

En nytårsaften der bittersødt er blandet med snak om, hvorvidt maden er på vej, og til de mere direkte udfordringer mellem teenagerne. Det vækker uro og tankeflugt hos læseren, idet forfatteren på en naturlig måde får det hele beskrevet som de første kimer til fjendskab og had langt op i voksenalderen. Og strejfer også årsagerne til hadet, nemlig forældre der var uhyre fokuseret på karriere og materialisme og helt glemte, at der er noget, der hedder børn og kærlighed.

 

Ondskaben og aggressionerne raser rundt den nytårsaften, som ingen sent vil glemme. Ej heller læseren. Jalousi, foragt, usikkerhed, alt farer rundt i kroppene og i rummet omkring de fire teenagere, der vist skal have rigtig megen terapi for ikke siden at blive til fare for omgivelserne og samfundet i det hele taget.

A good read, som man siger. Short and good.