Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Forbrydelsens eksistens PDF Udskriv Email

Forbrydelsens Eksistens af Sejrskild

Sejrskild & Albrethsen
Forbrydelsens eksistens
300 sider
Brændpunkt

I tredie del af københavner-trilogien om Bjørn, Ask og Donna sker der noget lige fra første side. En prolog fyldes med angstens skrig og blågrå, tyk, sort røg, en forvreden barnekrop, en stor vinterfrakke hvor to ben stritter ud i alle mulige, skæve vinkler, trykbølger osv osv.
Bombeangrebet på Frue Plads er fint vinklet og passer godt ind i tidens film-krav om, at der skal være spænding og trykluft og drama lige fra første færd.

Vi har at gøre med en kidnapper, der er flygtet fra en lukket, psykiatrisk afdeling og har en målrettet mission, der indeholder både psykologiske forsøg og torturmetoder tilbage fra inkvisitionens tid.

Tak for kaffe.

Hjernevridende gys og kreativt og godt fundet på.

Samtidig med det højspændte drama følger vi andre mere dagligdags dramaer som f.eks. et lidt besværligt samliv mellem filminstruktøren Ask og saxofonisten Donna, og så er der også konfirmation, liv og ungdom med i bogen til at give det hele et anderledes drej.

Det er egentlig helt fint. Det er en roman, der ikke bare tærsker rundt i hårdtslående og nationale dramaer, men som beskriver livets palet ofte med udgangspunkt i ordsprog fra kendte navne som Martin Luther King og Friedrich Nietzsche og også fra Biblen..

Der er tænkt over tingene, det er ikke bare larm og ballade. Selv om vi nok må sige, at det er en barsk omgang, vi bliver præsenteret for. Umuligt at fremhæve den ene brutale detalje for den anden.

Handlingen er stærk, man kan se det hele filmisk for sig. Sproget har ikke alle steder helt samme kvalitetsniveau. Kan man leve med det, så er der fuld valuta for pengene.