Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Fortabt i det spanske kvarter PDF Udskriv Email

Fortabt i Det Spanske Kvarter af Heddi Goodrich
Heddi Goodrich
Fortabt i det spanske kvarter
482 sider
Mellemgaard

 

En mættende og fin roman, der udover et drama, mange af os helt sikkert kender til, indeholder meget, hvad hjertet begærer af stemningsbeskrivelse og appetit på Italien og i særdeleshed Napoli.

Dramaet er som sagt velkendt blandt udøvende i kærligheden. Vi siger for hurtigt farvel til den elskede, fordi vi ikke mener, vi lige er dér på det tidspunkt. Nogen tid efter fortryder vi så, skriver et brev og laver kaos og ballade såvel inde i os selv som i vore omgivelser -, ikke mindst hos den, vi forlod?
For hvad skal man nu vælge, og er vedkommende den samme som dengang, det hele var ungt, grønt og lyserødt af amoriner.

Handlingen er fin og uskyldsren. To unge studerende forelsker sig i hinanden i Det Spanske Kvarter i Napoli. 

Heddi er amerikaner og studerer sprog, mens geologistuderende Pietro er fra det sydlige Italien.

Bogen indleder med en email fra Pietro til sin nu alligevel elskede Heddi, hvor han laver knæfald, ønsker hende alt godt i livet, at han næsten ikke kan leve uden hende, og det, som man føler dybt inde, når nu man savner kærligheden ideligt og voldsomt.

Bogen folder sig så efter dette lidt brat ud, som uventede begivenheder i livet jo gør, ved at læseren kommer med til parrets første møde, og i bund og grund må undres over, hvorfor lige netop de to føler sig tiltrukket af hinanden. 

Det er interessant skrevet, idet det ramler lige ind i de hovedbrud, vi andre i dagligdagen har, når vi spørger os selv, "hvordan og hvorfor har de to dog fundet sammen".

At Heddi så giver sig så meget hen til og forlader sig så meget på den noget mere egoistiske syditaliener, det er også interessant beskrevet, og man skal lige sluge nogle kameler under læsningen, idet det måske lige netop prikker til noget fælles menneskeligt og universelt.

Bogen er stor og fyldig. Den er blevet kritiseret for at være for lang og trave rundt i det samme såsom kedelige middagsselskaber og endeløse rundture i Napoli. Vi synes netop, at det er disse gentagelser, der gør bogen spændende og vedkommende, idet det jo ofte er sådan med kærlighedsforhold, at man prøver og prøver, det samme og det samme, ofte uden at der sker en meter.

Og så sker der måske alligevel noget for en eller begge parter i sidste ende.