Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Moderskabet PDF Udskriv Email

Moderskabet af Cana Buttenschøn
Cana Buttenscön
Moderskabet
Grønningen 1
226 sider

 

Forfatteren stiller store og vigtige spørgsmål til sig selv og kommer med udtalelser, som alle forældre kunne stille sig selv og reflektere over, og som vordende forældre ville have godt af at diskutere:

Kan man nogensinde elske andre ligeså højt, som man elsker sit store barn.
Hvordan fordeler man sol og vind lige.
Han kan ikke snige sig op på andet end en 2. plads.
Den dårlige samvittighed er alle mødres lod.
Midt i babygråd og søvnunderskud er det svært at trække hinanden op. (Udtalt af Michala fra en mødregruppe).

Bogen er en af flere i tiden, der gør op med myten om, hvor lykkeligt og vidunderligt, det er at blive mor. Flowet i tiden cementerer, at de fleste mødre i perioder oplever magtesløshed og føler sig uduelige, mens træthed, udmattelse og dårlig samvittighed overmander en.

Så er der det twist ved bogen her, at den lægger det til, at mødrene også kan blive alvorligt syge. Eller har børn som er alvorligt syge. Eller at børnene brutalt bliver revet fra forældrene.

På kløgtig, rørende, sammenhængende og vedkommende vis får Cana Buttenshön fortalt historierne om otte kvinder, hvis moderskab ligger et godt stykke fra de sociale mediers fremstilling af det vidunderlige liv med børn.

En vigtig bog idet den samtidig mellem linjerne og sikkert helt utilsigtet taler til alle vi andre om, at småbørnsforældre nu og da kunne fortjene lidt mere omsorg, varme og kærlighed. Også de pressede som vi møder på gaden, og som på en eller anden måde skænder på eller skælder deres børn ud. For alt har en historie. Måske det har været ufatteligt svært at få samværet med børn til at lykkes i den grad, som alle håber på -; og som vi i samfundet generelt har behov for: at det skal lykkes at få sunde børn ud af det hele, så de engang kan tage godt over.

På den måde taler bogen til ansvarsfølelsen hos nogle af os, der måske stiller sig lidt "ja-ja-vi-har-da-også-haft-børn-engang-agtigt. 

En glimrende bog med et bredspektret budskab.