Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Far for livet PDF Udskriv Email
Far for livet af Svend Aage Madsen
Tobias Siiger Prentow & Svend Aage Madsen
Far for livet
121 sider
muusmann
 
En ok bog med mange gode tanker og oplæg. Den vil helt sikkert kunne indgå som diskussionsredskab i en mandegruppe eller en fædregruppe, idet emnerne naturligt nok er yderst relevante for nybagte forældre.

Der er emner som

For tidligt født barn
Den første kontakt
Far og mor kan det samme
Inspiration til aktiviteter
En tryg base
Sex
Vær også opmærksom på dig selv

Og mange andre relevante ting.

På den plads, der er til rådighed for de mange emner, går forfatterne dog lidt hurtigt hen over mange ting. Ligesom researchen bestemt ikke overalt er helt på plads. Det hedder bl.a.

I skrivende stund er der ikke et eneste hospital i landet, hvor begge forældre kan være indlagt sammen med deres for tidligt fødte barn.

Det er lodret forkert.  Nærværende anmelder har familiemedlemmer meget tæt på, der begge var indlagt i ugevis på samme stue for at tage vare på de små. Endda midt i en coronatid. Vi vil dog ikke nævne sygehuset ved navn for ikke evt. at bringe nogen i klemme.

Det er også altid farligt at skrive, hvor lang en barsel eksempelvis er for nærværende, idet det jo netop i disse måneder er ved at ændre sig og dermed uaktuelt, hvis bogen bliver læst om nogle måneder.

Ligesom det er en noget luftig påstand, at de fleste familier klarer det svære forløb med søskende og den for tidligt nyfødte, når man er kommet hjem. For hvordan klarer man det, er der kvalitet i det, og er det ikke her, kimen ofte bliver lagt til mange af de skilsmisser, småbørnsfamilier er ofre for??

Sprogligt er bogen på grænsen til at tale ned til forældrene, men det går an, for der er balance i tingene, og bogen vil være en god inspirationskilde til mange af de ting, småbørnsfamilier og fædre ofte bliver udsat for. Måske før de overhovedet selv tænker over den. Og kan man snappe blot en enkelt eller to guldkorn op fra bogen, så er den jo det hele værd.