Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kongernes kvinder PDF Udskriv Email
Kongernes kvinder af Louise Langhoff Koch
Louise Langhoff Koch
Kongernes kvinder
232 sider
Muusmann
 
En flot anlagt og rigtig dejlig bog. Det er som at gå på opdagelse i historien. På en særdeles interessant måde. Fiffigt, kløgtigt, for nogle helt sikkert lige lovlig mange, subjektive kommentarer om begavelse, modenhed, bevidsthed  elegance og dannelse for de enkelte kvinder og konger og det modsatte for andre.
Det gør på den anden side ikke spor, idet det er med til at give bogen et løft og en sammenhæng og også et billede på de tider, der herskede, da de pågældende kvinder "var på".

Bogen dykker godt og grundigt ned i de seneste 600 års historie og stopfodrer læseren med små biografier om såvel dronninger som elskerinder, friller, og hvad man ellers kalder dem.

Det er tydeligt, at forfatteren har brugt endog meget store ressourcer på at ville fortælle historier om kvinder bag Danmarks konger gennem tiden. Ved at male så nuancerede billeder får vi samtidig nogle brogede billeder af lidet flatterende konger, der for nogens vedkommende var kyniske, knaldede til højre og venstre eller bare var småt begavede. Enkelte var da også handlekraftige

Det er en anderledes måde at fortælle historie på, og metoden er formidabel.

For hvem er ikke nysgerrig efter at vide, hvilke kvinder der i virkeligheden styrede landet på visse tider, hvem der endte op som fattig efter at brutale herskere havde forvist dem til et sted som fattige langt ude på landet.

Alt det og mere til får vi at vide i bogen her, der også er spækket med billeder, stamtræer, kvindernes inderste tanker omsat i fiktive dagbogscitater -, en levende måde at beskrive de enkelte kvinders personlighed og tanker i tiden.

Om forfatteren bevidst har sløret Kong Frederik den IXs velkendte udfordringer med alkoholen skal vi lade være usagt. Hun beskriver Ingrid og Frederiks ægteskab som lykkeligt, og det er da muligt, det har været det, selv om de fleste, der lever med en ægtefælles hang til alkohol måske vil mene noget andet.

Men igen - forfatteren tegner et billede af et kongepar, som datiden så dem. Og sådan er det hele vejen igennem bogen, der ikke kan roses nok for sin omhyggelighed med tidsånd og historiefortælling.